Hamis LEGO játékokat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai által végzett vámkezelés során mintegy 8 millió forint értékű hamis LEGO játékot foglaltak le – jelentette be a NAV hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

A tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában. Az ellenőrzés során azonban kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz építőjáték gyanúsan hasonlít a távol-keleti származású LEGO termékekre, és feltehetően sérti a szellemi tulajdonjogot. A dobozokban három különböző típusú sportkocsi darabjait rejtették, amelyek apró műanyag kockákból állnak.

A NAV pénzügyőrei értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét, akinek megerősítette, hogy az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekhez hasonló játékokat terveztek forgalomba hozni, a tulajdonos engedélye nélkül. Ezek a hamis játékok alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

A NAV munkatársai lefoglalták a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot, és intézkedtek a játékok megsemmisítéséről. A közlemény hangsúlyozza, hogy az ismeretlen eredetű hamisítványok nemcsak a szellemi tulajdonjogot sértik, hanem veszélyeztethetik az egészséget is. Ezért a vásárlásuk és használatuk nagy kockázattal jár.


Indexkép: A kép csak illusztráció! – Pixabay
Forrás: MTI

    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.