Hamis ruhákkal seftelt egy árus a szántódi piactéren

Több mint kétmillió forintnyi hamis ruhát találtak egy Somogy vármegyei piacon áruló nőnél közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a pénzügyőrök a szántódi piactér ellenőrzésénél azt látták, hogy a nő eladásra kínált luxus márkajelzésű ruhákat, pólókat, rövidnadrágokat és melegítőket. A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok voltak. A kereskedő a pénzügyőrök célirányos kérdéseire úgy felelt, hogy portékáit Szabadkán vásárolta – tudatta a vámhivatal.

A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba – tették hozzá.

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást. Az 54 éves nő ellen szabálysértési- és büntetőeljárás is indul – olvasható a közleményben.

A NAV felhívta a vevők figyelmét, hogy aki kétes eredetű helyről vásárol, az veszélynek teheti ki önmagát, mivel a hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép:  A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás:  MTI

Az Imprex hírportál csupán 6 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.