13. havi nyugdíj 2024 – infok itt

13. havi nyugdíj 2024  – Egyszerre érkezik a februári és a 13. havi nyugdíj is, két hét múlva, sőt a nyugdíjak összegét 2010 óta közel a több mint a kétszeresére emeltük – írta legújabb bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Amit a baloldal elvett, a kormány visszaadta! – tette hozzá.

A pénz február 12-én érkezik a tervek szerint

Vitályos Eszter: új év, újabb nyugdíjemelés

A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra, amely az idén januártól 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat – erről beszélt a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

A kormány az előző évekhez hasonlóan 2024-ben is megőrzi a nyugdíjak értékét. Az újabb 6 százalékos emelés azt jelenti, hogy átlagosan több mint havi 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a decemberinél. Az emelt összeg először január 12-én érkezik a bankszámlákra – ismertette Vitályos Eszter.
Hozzátette: a mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak további jó hír, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj is; a nyugdíjasok megélhetését nemcsak “a szankciós inflációt követő nyugdíjjal”, hanem az árfigyelő rendszerrel és a rezsicsökkentéssel is segítik.
“Az elmúlt 14 év kormányzati politikája eddig is bizonyította, hogy betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket: megvédtük őket és megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét. Ez idén sem lesz másképp. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra” – mondta Vitályos Eszter Facebook-videójában.

Varga Mihály: a baloldal elvette, mi visszaadjuk, két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj

“A baloldal elvette, mi visszaadjuk: két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj. Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből” – írta hétfői Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hozzátette: a költségvetés biztosítja a 13. havi nyugdíjak kifizetéséhez szükséges 520,5 milliárd forintot, így a februári ellátással együtt összesen 1041 milliárd forintot fordítunk a nyugdíjakra.
Hozzáfűzte, a nyugdíjasok februárban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez.

Emlékeztetett: a kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. “Ezt be is tartottuk, hiszen a nyugdíjak összegét 2010 óta közel több mint a kétszeresére emeltük, vásárlóerejüket pedig 20 százalékkal javítottuk” – hangsúlyozta a miniszter.

“Tavaly 18,5 százalékkal emeltük a nyugdíjakat, idén további 6 százalékkal” – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

MTI