Nagyot bukott Elon Musk a Tesla részvényeinek árfolyamesése miatt

Elon Musk átlag ember számára talán felfoghatatlan mértékű vagyonvesztést szenvedett el csütörtökön, miután a Tesla részvényei hatalmasat estek a tőzsdén. tudta meg a Bloomberg

A milliárdosok vagyonát követő index szerint Elon Musk nettó vagyona egyetlen nap leforgás alatt 20,3 milliárd dollárral csökkent, és így jelenleg az üzletembe rvagyona 234,4 milliárd dollár. Annak ellenére, hogy ez a Bloomberg történetének hetedik legnagyobb vagyonvesztése, azért mégsem kell sajnálni a Tesla vezért. Továbbra is ő a világ leggazdagabb embere.

A Tesla részvényeinek ára csütörtökön 9,7 százalékkal esett, 262,90 dollárra, miután Musk még szerdán bejelentette, hogy kénytelen lesz csökkenteni termékei árát, ha a kamatok tovább emelkednek.

Annak ellenére, hogy a csütörtöki veszteség óriási mértékű volt, Elon Musk mint említettük, továbbra is a világ leggazdagabb embere maradt, és vagyona 33 milliárd dollárral felülmúlja a második helyen álló Bernard Arnault francia milliárdosét, az LVMH cégcsoport tulajdonosáét, amely olyan luxusmárkákat foglal magába, mint például a Louis Vuitton, a Hennessy, a Christian Dior vagy a Sephora.


Kövessen minket Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció. Fotó: Unsplash
Forrás: MTI