Autós üldözés az M2-esen: ez nem a Cobra 11, ez a valóság, videó

Elképesztően látványos autó üldözést nyomott le az M2-esen egy menekülő autós és az őt üldöző rendőr. A Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Gál Zsombor őrmester két kollégájával maga mellett kezdte meg a megállási felszólításnak eleget nem tevő szürke Mercedes személygépkocsi követését.

A menekülő jármű az M2-es felé vette az irányt, ahol aztán tövig nyomva a gázt, 200 km/óra sebességet súrolva igyekezett meglógni az őt üldöző rendőrautó elől, melyet Gál őrmester vezetett. Az esetről a rendőség hivatalos Facebook oldalán posztolt, ahol az őrmester is beszámolt, hogyan élte meg a nem mindennapi esetet.

A rendőrség posztjából az is kiderült, hogy az intézkedés alá vont jármű és annak sofőrje, N. Csaba nem volt ismeretlen a járőrök számára, többször kapták már közlekedési szabálysértésen, vagy éppen eltiltás hatálya alatt közlekedve.

Az őrmester a sofőr előéletét jól ismerve tudta, hogy nem fog önként megállni, ez pedig be is igazolódott. A helyenként hatalmas sebességgel menekülő N. Csaba semmivel és senkivel nem törődve száguldozott szürke Mercedes típusú gépkocsijával, de nem csak hogy megállni nem volt hajlandó, bármi áron igyekezett lerázni az üldöző rendőrautót, amely nem sokkal később erősítést is kapott. A nagy forgalom miatt a Mercedes sofőrje nem tudta sokáig tartani a halálos iramot, az egyik rendőrautónak pedig sikerült elévágni, másikuk pedig oldalról közelítette meg N. Csaba járművét.

Ekkor azonban a menekülő szívbaj nélkül rárántotta a kormányt a mellette haladó járőrkocsira, de nem jöttek be a számításai, így előbb a szalagkorlátnak csapódott, majd a leállósávba sodródott. Az ütközéstől a Mercedes bal első kereke is kiszakadt helyéről.

Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom

Gál Zsombor őrmester

Az üldözésről, amit talán még Semir Gerkhan is megirigyelt volna, videó is készült, amin jól látszik, ahogy a menekülő jármű ráhúzza a kormányt az egyik rendőrautóra, majd kiszakad a bal első kereke és a leállósávba sodródva megáll.

BpiAutósok Youtube csatornáján közzétett felvételen még az is látható, ahogy a rendőrök leszorítják az ütközés után mozgásképtelenné vált járművet és Gál őrmester egy mozdulattal kirángatja N. Csabát.

Forrás: BpiAutósok Youtube csatornáján közzétett felvétel

A rendőrségi poszt alatti komment szekciót pedig elöntötték az intézkedésért hálás emberek reakciói, mint például: “Gratulálok!”, “Tökös intézkedés volt!“, “Respect!“.
Gál őrmester pedig okkal örülhet ezen reakcióknak, illetve főnökei és kollégái elismerő szavainak. Az őrmesternek azonban mindennél fontosabb az a tudat, hogy szeretett édesanyja is büszén tekint le rá az égből. – derült ki a rendőrség Facebook postjából


Kövessen minket Facebookon is!


Indexkép: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán közzétett kép
Forrás: telex.hu, Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala, BpiAutósok Youtube csatornája