A Dal 2024 elődöntő – íme a döntőbe került versenyzők névsora

Szombat este kialakult A Dal 2024 döntőjének a mezőnye.

Az első elődöntőből László Evelin Legényesének rock verziója maximális pontszámmal menetelt a fináléba. A Sugarloaf Nászindulója népzene hangzásban is meggyőzte a zsűrit, csakúgy mint a Junkies swingként újragondolt Királyi többese.

Az ítészek értékelése alapján Kocsis Tibor Egy életen át című rockabilly feldolgozása jutott még tovább a szimfonikus döntőbe. A közönség szavazataival Bradics Jácint Miért félnék álmodni című rock köntösbe bújtatott produkciója folytathatja a magyar dalok versenyét a minden eddiginél rangosabb fődíjért.

A győztes dal előadója lemezkészítési lehetőséget nyer a berlini Hansa Studios-ban.

A március 16-i adásban az Egészben kell balladaként hangzott el az Arcidrától, az EVERFLASH Nyisd ki a szemed produkciója bluesként, a FLUIDIA Miről szól ez a dal? folk stílusban versenyez a döntőbe jutásért. Juhos Zsófi & Patocska Olivér Ma szerettem beléd duettje swingként, az Ugyanaz a ház Kökény Dánieltől jazz dalként bizonyíthatott.

A Name Projekt Nekem című dala rock köntösben,  a Nem lehetek más a Negáltól jazzként mutatkozhat be A Dal színpadán. A Phoenix RT Félszavak produkciója világzeneként, az A nap süssön ki a PINKERS előadásában népzeneként csendül fel, a Roy Galeri Kiáltás pedig rockként tért vissza.

Az átdolgozásokban a magyar könnyűzene sztárelőadói segítették a versenyzőket: Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekese; Csikány Tamás Fácán, a Mystery Gang dobosa; Fekete-Kovács Kornél, jazz-zenész, trombitaművész, a Modern Art Orchestra vezetője; Madarász Gábor Madi, A Dal session zenekarának gitárosa; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese; Nagy Feró, Kossuth-díjas énekes, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Oláh József, a Parno Graszt alapító-dalszerzője; Pély Barna, Artisjus-díjas zenész; Sárik Péter, Erkel Ferenc-díjas jazz-zongoraművész, a Petőfi Zenei Díj 2023 év hangszeres előadója; valamint Szarka Tamás, Kossuth-díjas énekes, a Ghymes együttes alapítója.

A válogató adásokhoz képest változás az elődöntőben, hogy a Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri a pontszámok alapján négy, a közönség a szavazataival egy dalt juttathat tovább. A nézők arra a hat dalra küldhetnek SMS-t, amelyek nem jutottak be a négy közé, és a legtöbb voksot kapó kerül a döntő mezőnyébe. A fináléban a versenydalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoznak el.

A második elődöntőből 5 produkció csatlakozhatott a finalistákhoz.

A Dal 2024 második elődöntőjének továbbjutói:
Negál
Kökény Dániel
Roy Galeri
Phoenix Rt
Arcidra