A szállítószalagok piacán is fontos a minőség

A szállítószalagok világa az ipari automatizálás és anyagmozgatás egyik kulcsfontosságú elemévé vált az utóbbi években. Az építőiparban és számos más ágazatban is egyre nagyobb igény mutatkozik a hatékony és megbízható szállítószalagok iránt. De vajon tényleg van különbség az egyes szállítószalag márkák között, vagy csupán a név változik? Cikkünkben három neves európai gyártó termékeit vizsgáljuk meg részletesen, hogy segítsünk a választásban.

Shifta szállítószalag

A Shifta szállítószalagok egy igazi angol manufaktúra termékei, melyek hosszú évtizedes tapasztalattal és minőségi anyagokkal készülnek. A Shifta különlegessége a 40 cm-es szalagszélesség és a nagy bordák, melyek lehetővé teszik a 45-50 fokos szállítási szög elérését. Ez különösen előnyös apró, könnyen visszaguruló anyagok szállításakor. A két sebességi fokozat (20 m/perc és 32 m/perc) és az akár 200 kg-os szállítási kapacitás szintén kiemelkedővé teszi a piacon.

Az egyetlen hátrány, hogy a Shifta beszerzése a Brexit óta hosszabb időt vesz igénybe, ezért gyakran ajánlják helyette a Baron szállítószalagot.

  

Baron szállítószalag

A dán Baron szállítószalagok gyors beszerzési időkkel és kiváló minőséggel büszkélkedhetnek. A 35 cm-es szalagszélesség és a kisebb bordák miatt a szállítási szög maximum 40 fok, ami a legtöbb alkalmazás esetében bőven elegendő. A fokozatmentesen állítható sebesség (12-48 m/perc) lehetővé teszi a szállítószalag pontos beállítását, így könnyen hozzáigazítható más típusú gépekhez is.

A Baron szállítószalagok előnye, hogy több hosszúságban is elérhetők (2,5 m-től 6 m-ig), így sokféle igényt kielégítenek. A raktárkészletek általában rendelkezésre állnak, de beszerzésük is csupán 2-3 hetet vesz igénybe.

Soroto szállítószalag

A szintén dán Soroto szállítószalagok hasonló minőséget és gyors beszerzési időket kínálnak, mint a Baron. Két fontos különbség azonban kiemelendő: a Soroto akár 8 méteres hosszúságban is elérhető, így nagyobb távolságok áthidalására is alkalmas, anélkül, hogy több szalagot kellene egymás után sorba rendezni. Emellett többféle hevederrel is elérhető, így könnyen testre szabható a különféle igények szerint.

A Soroto szállítószalag 21 m/perc sebességgel és 95 kg-os súllyal rendelkezik, amely megfelelő rugalmasságot és stabilitást biztosít a legtöbb ipari alkalmazás számára.

Összegzés

Bár mindhárom márka – Shifta, Baron és Soroto – kiváló minőséget képvisel, vannak apró, de fontos különbségek, amelyek meghatározhatják a választást. A Shifta szélesebb szalagja és nagyobb bordái különösen előnyösek lehetnek speciális anyagok szállításánál, míg a Baron és Soroto gyors beszerzési ideje és különböző hosszúságú opciói rugalmas megoldásokat kínálnak.

A döntés során érdemes figyelembe venni a specifikus igényeket, mint például a szállítószalag szélességét, bordamagasságát, sebességét és a beszerzés gyorsaságát. A Deckman.hu ezen három típus forgalmazása mellett döntött, hiszen a lehetőségek szinte minden esetben megoldást nyújtanak az ügyfelek problémáira.

Amennyiben továbbra sem sikerült dönteni, érdemes a szállítószalagok bérlésének lehetőségét is fontolóra venni, így kockázat nélkül kipróbálhatók a különböző típusok, akár egy napra is, az alábbi linken: https://deckman.hu/szallitoszalag-berbeadas/