Áttörés lehet a mesterséges inteligencia az ügyfélszolgálati munkákban

Az ügyfélszolgálati szektorban a mesterséges intelligencia forradalmi változásokat hozhat magával, amelyek révén csökkenthető a várakozási idő és folyamatos hozzáférés nyújtható a már elérhető digitális rendszerek által – tájékoztatta az United Call Centers (UCC) az ügyfélszolgálati megoldások kiemelkedő szolgáltatója az MTI-t pénteken.

Az UCC által végzett kutatás szerint az ügyfélszolgálati kapcsolatok során az ügyfelek legérzékenyebb problémái közé tartozik a bonyolult és gyakran nem egyértelmű menürendszer, valamint a hosszadalmas várakozás, továbbá az, hogy az ügyfélszolgálati munkatárs nem képes megfelelő megoldást nyújtani.

A vállalat szerint ezeket a problémákat nagyrészt képesek megoldani a mesterséges intelligencia alapú megoldások, amelyek már nagy mértékben rendelkezésre állnak, és a következő években az ügyfélszolgálati tranzakciók mintegy kétharmada automatizált lesz, mesterséges intelligencia irányításával.

Ugyanakkor az UCC kutatása rámutatott, hogy amennyiben választani lehet az automatizált rendszerek és élő ügyfélszolgálati munkatárs között, az ügyfelek 61 százaléka inkább az utóbbit részesíti előnyben.

Az 1999-ben alapított, magyar tulajdonú UCC olyan többnyelvű ügyféltámogatási szolgáltatásokat nyújt telefonon, emailen és chaten keresztül, amelyeket több mint 50 nyelven és 40 országban végez. A vállalat profiljába tartozik továbbá az üzleti folyamatok automatizálása és a mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatások fejlesztése. Árbevétele meghaladja a 4 milliárd forintot, és több mint 700 magyar és külföldi munkatársat foglalkoztat.


Indexkép: A kép csak illusztráció, Unsplash
Forrás: MTI

    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.