Bajnokok Ligája győztesek

Minden torna rekordokat állít fel. De mely kluboknak sikerült a legtöbb Bajnokok Ligája címet nyerni?

Real Madrid (14 győzelem)

Teljesítményük a Bajnokok Ligájában megfelel a “Los Blancos” becenevüknek. A Real Madridnak 14 alkalommal volt megtiszteltetése felemelni a trófeát. Utoljára 2022 májusában történt ez. Így a madridi csapat az egyetlen csapat a Bajnokok Ligája történetében, amelyik több mint tízszer nyerte meg a versenyt. Ilyen nyerési sorozatok ritkák a futballban.

AC Milan (7 győzelem)

Az AC Milan utolsó győzelme a Bajnokok Ligájában már egy ideje volt. 2006/2007-ben, az olasz klub nyerte a döntőt Athénban, 2:1 arányban az FC Liverpool ellen. Az AC Milant akkor Carlo Ancelotti edzette, és olyan világsztárokkal játszottak, mint Kaká, Maldini és Pirlo.

FC Liverpool (6 győzelem)

Jürgen Kloppnak sikerült elérnie az FC Liverpool történetének hatodik Bajnokok Ligája címét 2018/2019-ben. A teljesen brit döntőben a “vörösök” 2:0 arányban legyőzték a Tottenham szomszédjukat.

Bayern München (6 győzelem)

Hansi Flick a 2019/2020-as szezonban vette át a vezetést a FC Bayernnél, és közvetlenül triplához vezette a klubot. Ennek a Bajnokok Ligája szezonnak kétségtelenül a csúcspontja az emlékezetes 8:2-es győzelem volt a FC Barcelona ellen a negyeddöntőben. A döntőben a bajorok 1:0 arányban legyőzték a Paris Saint-Germaint. Az utolsó alkalom, amikor a Bayern nyerte a Bajnokok Ligáját, 2013-ban volt, egy olyan szezonban, amikor a németek megnyerték a kupát és a Bundesligát is.

FC Barcelona (5 győzelem)

A FC Barcelona dicsőséges napjai a múlté: Nem csak a klub legendájának, Lionel Messinek (34) a távozása óta kezdtek hanyatlani a katalánok sportteljesítményei. Emellett a klub hatalmas adóssággal küzd. 2014/2015-ben, a Barcelona nyerte az 5. és eddig utolsó Bajnokok Ligája címét a klub történetében.

Ajax Amsterdam (4 győzelem)

A 2018/2019-es Bajnokok Ligája szezonban a hollandok voltak a meglepetéscsapat. Nagyszerű tehetségekkel, mint Matthijs De Ligt, Frenkie De Jong és Hakim Ziyech, az Ajax a támadójátékával a torna elődöntőjébe jutott. Az elődöntőben az Ajax Amsterdammot a Tottenham győzte le.

Inter Milan (3 győzelem)

Milánó másik nagy klubja is többször nyerte meg a rangos versenyt. Utoljára az Inter Milan ezt a 2009/2010-es szezonban érte el, amikor 2:0 arányban legyőzték a FC Bayert a döntőben. Azóta az Inter egy újabb sikerre vár.

Manchester United (3 győzelem)

A legendás edző, Sir Alex Ferguson (80) vezetése alatt a Manchester United utoljára nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A 2007/2008-as szezonban a FC Chelsea elleni büntetőpárbajban diadalmaskodtak. Akkor a fiatal Cristiano Ronaldo játszott a Vörös Ördögöknél, és 8 góllal a szezon gólkirálya lett. Ebben az évben ők végeztek az első helyen, a Premier Liga tabella azóta sem nézett ki ilyen jól nekik.

FC Chelsea (2 győzelem)

A FC Chelsea, Thomas Tuchel (48) vezetése alatt, 2021-ben nyert egy teljesen angol döntőben a Manchester City ellen 1:0 arányban. A Bayern rajongói valószínűleg még jól emlékeznek az FC Chelsea által nyert első Bajnokok Ligája címre: 2011/2012-ben, a Bayern a „hazai döntőben” büntetőpárbajban veszített az FC Chelsea ellen.