Beszélgetés, fájdalomcsillapító helyett

A Fáklya Rádió Cool-Túra című műsorában április 25-én 20 órától ismét különleges vendég érkezik Biró Zsolthoz, mégpedig Páli András csontkovács személyében. Meglehetősen keresett hivatást űz András, hiszen egyre többen érdeklődnek a téma iránt. Most minden kiderül, érdemes hallgatni az adást! 

A csontkovácsokra mindig is szükség volt, bár tény, szerepük a modern korban egyre nagyobb lett és lesz. Nem csoda: szinte folyton a számítógép előtt ülünk, s ha mégis sikerült szabadulni a fogságából, akkor az okostelefont nyomkodjuk. S bizony, bele sem gondolunk, hogy mekkora terhet rakunk így a testünkre, főleg a csontjainkra, izmainkra. Nem csoda hát, ha egyre gyakrabban érzünk fájdalmat és egyre gyakrabban kapkodjuk be a fájdalomcsillapítókat. Viszont a bogyók csak tüneti megoldást jelentenek. Persze nem csak az irodai dolgozók szenvednek különféle kínoktól, sőt! A testünket az életünk során minden egyes mozdulatunk terheli, jó, ha néha karbantartjuk. Akárcsak egy márkás kocsit!  

Erre pedig kiváló megoldást nyújtanak a masszőrök, na meg a csontkovácsok. Utóbbiakról tudni még mindig egy kicsit kevesebbet, s valljuk be: vannak, akik esküsznek rájuk, s vannak, akik rettegnek tőlük. Pozitív és negatív történetekből is sokat lehet olvasni, ha az ember keresgélni kezd. Vajon mi az igazság erről a kezelési formáról, ha egyáltalán hívhatjuk annak?!

Nos, Biró Zsolt úgy döntött, a téma után ered, s meghívja a Fáklya Rádió stúdiójába Páli András csontkovácsot, hiszen ki más tudna a leghitelesebben beszélni a csontkovácsolásról, mint egy szakember?! Mert András ismerője az emberi csontozatnak, izomzatnak, s pontosan tisztában van vele, milyen fájdalmakat kell kiállnia az embereknek a hétköznapi élet során kialakult terhelések miatt. Az egyik leggyakoribb egyébként a fejfájás, amelyről mindannyian jól tudjuk, hogy kihat az egész napunkra: akár dolgoznunk kell aznap, akár pihentető vagy kikapcsolódást segítő programunk van betervezve. Ilyenkor tompul a koncentráció, türelmetlenek és nyűgösek leszünk, az ételt és az italt sem kívánjuk, zavarnak a hangok és a fények. Tulajdonképpen létezni sem igazán jó ilyenkor…

A fájdalomcsillapítók lehet, hogy segítenek idei-óráig, ám csak tüneti megoldást adnak és a gyakori kellemetlen mellékhatástól is sokat tartanak. Nos, ilyenkor jöhetnek képbe a csontkovácsok, akik hosszabb távú, mellékhatásoktól mentes megoldást képesek nyújtani. S persze nem csak a fejfájásra, hanem a merev, nehezen mozgó nyakra, a beállt vállakra, a hasogató hátra és a lüktető derékra is jótékonyan hatnak. Tulajdonképpen „megszerelik”’ a testünket, ahogy az autószerelő teszi ezt a kocsinkkal is.

A csontkovácsolás témája pedig nagyon érdekes és rengeteg kérdést felvet. Biztosak lehetünk benne, hogy Biró Zsolt április 25-én, este 20 órától a legjobbakat teszi majd fel Páli András csontkovács mesternek.  Hallgassátok hát a Fáklya Rádió Cool-Túra című adását a www.faklyaradio.hu linkre kattintva, vagy akár nézzétek élőben a beszélgetést a twitch.tv/faklyaradio oldalon. Higgyétek el, most is hiba lenne kihagyni!