Biró Zsolt: “Ők olyan helyzetben nyújtanak élményt, amely nagyon kemény lehet mindenkinek.”

Történelmi pillanathoz érkezett el a Bíró Zsolt nevével fémjelzett Cool-túra című műsor a Fáklya Rádióban, hiszen január 18-án, csütörtökön először lesz nem csak hallható, hanem látható is a beszélgetés. Bizso vendége most Seres Antal zenész, a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítvány alapítója lesz.

Sok-sok sikeres adáson túl eljött a pillanat, hogy a hallgatók már nem csak fülelhetik az izgalmasabbnál-izgalmasabb beszélgetéseket a Fáklya Rádió Cool-túra című műsorában, hanem láthatják is Biró Zsolt műsorvezetőt és aktuális vendégét. Ehhez nem kell mást tennie a hallgatóknak, mint az alábbi linkre kattintani: https://www.twitch.tv/faklyaradio

S hogy ki is lesz Bizso vendége ebben a történelminek mondható műsorban? Nos, ezen a héten egy roppant komoly témát feszegetnek majd Seres Antal zenésszel, aki a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítvány alapítója, s már 2011 óta dolgozik azon, hogy a súlyos beteg gyermekek számára a zene egy kis könnyebbséget hozzon a roppant nehéz úton amint végig kell lépkedniük.

A rendkívüli alapítvány az indulás évében a Madarász utcai Gyermekklinikán működött, majd hat éven keresztül a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai osztályára költözött. 2017 óta a budapesti Heim Pál Gyermekklinika Onko-hematológiai osztályán, az idei évtől pedig a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján is megtalálható. Utóbbi estében három osztályon folynak a zenei oktatások, hétfőn és szerdán. A színvonalas és jókedvű foglalkozásokat az alapító, Seres Antal és az alapítvány önkéntesei vezetik, sok-sok izgalmas percet szerezve a beteg gyermekeknek.

„Amint Seres Antal és az önkéntesek vállalnak, az szerintem egy csoda – mondta az adás előtti napon Bíró Zsolt műsorvezető, majd így folytatta: „Ők olyan helyzetben nyújtanak élményt, amely nagyon kemény lehet mindenkinek. A zene viszont mindenkire jótékony hatással van, nem még a zenetanulás. A közös foglalkozások biztos vagyok benne, hogy sokat jelentenek a gyermekeknek és a szülőknek is. Na meg az orvosoknak, nővéréknek és persze Antaléknak is. Szerintem egy nagyon tartalmas, helyenként szívszorító beszélgetés előtt állunk, amit mindenkinek ajánlok!”

Az adás tehát meghallgatható január 18-án, csütörtökön 20 órától a Fáklya Rádión, illetve élőben képileg is követhető a https://www.twitch.tv/faklyaradio linkre kattintva!