Böllérverseny Vértesszőlős 2024 – időpont, infok, programok

A Böllérverseny Vértesszőlősön 2024. január 27-én kerül megrendezésre a vértesszőlősi Sporttelepen. Az egész napos eseményen kulturális programok, böllérverseny, böllérbál, frissen készült tájjellegű ételek, kézműves termékek, hagyományőrző programok és játszóház várja a látogatókat.

Időpont: 2024. január 27., szombat

Helyszín: Vértesszőlős Sporttelep, 2837 Vértesszőlős, Sport u. 2.

Program:

  • 10:00-14:00 Kulturális programok
  • 14:00 Települési elismerések átadása, böllérverseny eredményhirdetés, tombolahúzás
  • 20:00 Bál, zenél a Ströcker Melody

Böllérverseny:

A böllérversenyen 12 település csapata méri össze tudását. A versenyzőknek egy 100 kilós sertéscombból kell készíteniük a lehető legjobb szalonnasültet. A zsűri a következő szempontokat veszi figyelembe: a szalonnasült kinézete, íze, állaga, és a sült szalonna mértéke.

Hagyományőrző programok:

A hagyományőrző programok során néptáncosok, népzenészek és népi együttesek lépnek fel. A látogatók megismerkedhetnek a magyar néphagyományokkal, népviseletekkel, és népi játékokkal.

Kézműves termékek:

A kézműves termékek között megtalálhatók lesznek a hagyományos magyar kézművességek termékei, például a fazekasság, a szövés, a hímzés, és a fafaragás.

Játszóház:

A játszóházban a gyerekek megismerkedhetnek a magyar népi játékokkal, és különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Böllérbál:

A böllérbálon a Strövker Melody zenél. A bálozók finom ételeket és italokat kóstolhatnak meg, és táncolhatnak a jó hangulatú mulatságon.

Belépő:

A kóstolójegy 1600 forint, a tombola 500 forint. A böllérbálra a belépő 3000 forint.

Megközelítés:

Vértesszőlős Tata és Tatabánya között található félúton. Budapestről autóval mindössze 45 perc alatt elérhető. A parkolás a környéken ingyenesen megoldható.