Cápák között 2024 – Balogh Petya bevállalta a hullámvasutat, mégsem fektetett be

A Cápák között tizenharmadik adásában terítékre került még a fenntarthatóság, bemutatkozott egy libatollal foglalkozó vállalkozás és egy egyedi krémek összeállítására specializálódott kozmetikummárka.

Valóságra hajazó szimuláció, szélgéppel

Egyedi tervezésű, jelenleg csak bérelhető, de a vásárlást jövőbeli célként kitűző prototípusával érkezett a Newton Szimulátor a Cápák elé. Konyhás Krisztián és Perge Gábor szeretnék, ha vállalkozásuk határokon átívelő lenne, ezért 80 millió forint befektetést kértek a Cápáktól, 16% tulajdonrészt kínálva.

Bár Balogh Petya kapva kapott az alkalmon és azonnal bele is pattant a hullámvasutazás élményét biztosító szimulátorba, a befektetés végül elmaradt. A Cápák úgy érezték, hogy a cégérték elnagyolt és ebben a fázisban nem adhatják meg a kért összeget.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/19/balogh-levente-sikitozo-balogh-petya-nem-a-vidamparkban-vagy-ne-jarassal-mar-le-minket

Virágos kert papírból

GreenBee Dekor névre keresztelt zöld, innovációs vállalkozásával pitchelt Fekete-Schaffer Kinga és Fekete János. A páros olyan speciális, nyomtatható papírokat dob piacra, amelyek használat után a földbe ültetve különféle virágok cseperedésének nyújtanak táptalajt. A magpapír vállalkozás szeretné a készletét tovább duzzasztani, így a növekedéshez 10 millió forintot kértek, 20% tulajdonrészt kínálva. Bár a Cápák tetszését elnyerte a termék, az üzleti ajánlatot nehezen értelmezhetőnek ítélték, ezért nem csaptak le az ajánlatra. A befektetés elmaradt.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/19/sarospataki-albert-cuki-vallalkozas-balogh-levente-uzleti-szempont-nem-ertelmezheto-greenbee-dekor

Libatoll és divat

Családi vállalkozásukat élesztette újjá Gulyás Csaba, akinek édesapja korábban már foglalkozott a libatoll feldolgozásával, ám halálával fiának mindent elölről kellett kezdenie. Hosszas tanulás után paplan- és pehelypárna gyártásába kezdett, majd saját töltetű divatruházat piacra dobásával folytatta. Így született meg a Guya, amelyet szeretne minél ismertebbé tenni. Céljai eléréséhez 100 millió forintot kért a Cápáktól 40% tulajdonrészt kínálva. A Cápákat lenyűgözte a vállalkozó elhivatottsága, ám úgy látták, inkább a márkaépítés az, amelyre ebben a fázisban a legnagyobb szüksége lenne. Így egyetlen Cápa sem szállt be a libatoll bizniszbe.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/19/balogh-levente-felprobalta-guya-melleny-figyelj-csak-ez-nagyon-jo-minosegu

Matektudás könnyűszerrel

Megtriplázta korábbi árbevételét, az oktatási rendezvényei és a felkészítésre jelentkező diákok számát a Rapid Matek megálmodója, Gódor Zoltán, amióta Balogh Petya beszállt az oktatástechnikai vállalkozásba. Nemcsak a befektető által bevont 20 millió forint, de a kapott mentorálás is sokat jelentett a Rapid Matek számára, amely továbbra is Balogh Petya bevonásával épül.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/19/rapid-matek-godor-zola-sikersztori-balogh-petya-befektetes

Natúrkozmetikumok egyedi igényekre

Whitehead-Máthé Csilla a natúrkozmetikumok piacából szeretne minél nagyobbat harapni Mix Your Nature elnevezésű brandjével. Termékei természetes alapanyagú krémek, amelyeknek egyes komponenseit akár a vásárlók is tetszésük szerint vegyíthetik. A vállalkozó kapacitásbővítésre és marketingtevékenységre 10 millió forintot kért a Cápáktól, 10% tulajdonrészt ajánlva. Sárospataki Albert azonnal le is csapott az ajánlatra, ám 35% tulajdonrészt kért, amelyet a vállalkozó 20%-ban szeretett volna maximalizálni. Végül 25%-ban sikerült megállapodnia a Cápának és a kishalnak, így a Mix Your Nature Sárosptaki Albert befektetésével léphet szintet.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/19/sarospataki-albert-a-capak-kozott-egyik-legokosabb-vallalkozojaba-fektetett-mix-your-nature