Cápák között 2024 – Barbeque és chili szósz tüzelte fel a Cápákat, de….

A gasztronómiai vállalkozások mellett egy gyöngyökkel foglalkozó márka, egy edzést segítő szerkezet, valamint egy kisgyermekes szülőkre specializálódott termék-kölcsönző vállalkozás is bemutatkozott a Cápák között 12. adásában.

Tüzes társasjáték

Vörös Tamás és Vreczenár Csaba közösen hozták létre az Egri Chil(i)agok elnevezésű brandet, amely különféle chiliszószok előállítására szakosodott. Vállalkozásukat egy egyedülálló termékkel, a chilikóstolást és a játékot ötvöző társasjátékkal szeretnék kiegészíteni. Az Egri vár katakombáiba is elkalauzoló játék kiadására, valamint sokszorosítására 3 millió forint befektetést kértek, 10% tulajdonrészért cserébe. A Cápák a társasjáték ötletében nem látták meg a potenciált, így egymás után mondtak nemet az ajánlatra, amely így befektetés nélkül maradt.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/volt-mar-sok-orultseg-de-ekkora-meg-nem-balogh-levente-ledobbent-egri-chiliagok-vallalkozo-uzleti-ajanlat-ertekeles

Minden, ami gyöngy

Túri Glória rutinosan lépett a Cápák elé, hiszen az 5. évadban már szerencsét próbált gyöngyökre specializálódott vállalkozásával. A vállalkozó akkor nem talált befektetőre, ám a Cápák tanácsait megfogadva tovább fejlesztette vállalkozását: kollaborációra lépett egy divattervezővel és létrehozta webshopját is. A további fejlesztés reményében 10 millió forint befektetést kért, 20% tulajdonrészért cserébe. Bár a Cápák sokáig hezitáltak, hogy befektessenek-e az üzletbe az OH MY PEARL végül befektetés nélkül maradt.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/figyelmes-ajandek-csabito-vallalkozas-moldovan-andras-ohmypearl-visszatero-vallalkozo-turi-gloria-pitch

Edzést segítő szerkezet

Koncsik Tamás, Varga József és Kiss Jenő az edzés világát szeretnék megreformálni GymMate elnevezésű fejlesztésükkel, amelynek köszönhetően minden eddiginél könnyebben emelhetőek le a fekvenyomó-padon a súlyok. A vállalkozók eddig egy prototípust készítettek, ám szeretnék, ha a legtöbb teremben megtalálható lenne az edzést segítő eszköz. Ehhez 30 millió forint befektetést kértek, 15% tulajdonrészt kínálva. Bár Balogh Levente ki is próbálta az eszközt és nem kifogásolta annak létjogosultságát, de ebben a fázisban egyik Cápa sem csapott le az üzleti ajánlatra.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/fitnesz-influenszer-gymmate-vallalkozas-talalmany-pitch

Az Okosmese sikersztorija

Helyes Georgina, Korponay Zsófia és Magyar Attila közös vállalkozása, az Okosmese Lakatos István befektetésével léphetett szintet. A Cápa korábban 7 millió forintot fektetett a vállalkozásba 33% tulajdonrészért cserébe. A közös munka pedig meghozta gyümölcsét, a gyermekeket fejlesztő brand még szélesebb körben vált ismertté, számtalan örömteli pillanatot szerezve szülőknek és gyermekeiknek egyaránt.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/okosmese-sikersztori-lakatos-istvan-befektetes-magyar-attila

Babacuccok kölcsönbe

A gyermeknevelés korai szakaszát megkönnyítő babatermékek és játékok bérbeadására jött létre a Babycucc, amelyet Szabó Adél álmodott meg. Az édesanya vállalkozását szeretné tovább bővíteni és a lehető leghatékonyabban működtetni. Céljai eléréshez 5 millió forintot kért a Cápáktól, 10 % tulajdonrészt kínálva. Bár a Cápák egyetértettek abban, hogy az üzlet jó, az organikus növekedésben látták a Babycucc útját, így a befektetés elmaradt.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/balogh-levente-szuloi-vasarlas-vallomas-orbok-ilona-felszolalas-munkavallalo-edesanyak-erdeke-babycucc-ertekeles

Barbeque hazai ihletésben

Bereznai Samuel, Bereznai Miklós és Lakatos Áron hármasa, valamint a kínált termékeik meggyőzték a Cápákat arról, hogy a FelsBBQ szószainak van létjogosultsága a hazai piacon. Bár Balogh Petya, Moldován András, Lakatos István és Orbók Ilona nem éltek az üzleti ajánlattal, Balogh Levente ellenajánlatot adott a triónak. A kezdeti 3% tulajdonrész helyett, 10%-ért cserébe megadta a 300.000 forintot és a negyedévenkénti három óra mentorálást. Bár a vállalkozók nem szívesen mentek volna 6% tulajdonrész fölé, Balogh Levente a 8%-os üzletrésszel is beérte. Ezen a ponton Moldován András is beszállt a licitbe, tartva Balogh Levente ajánlatát. A kishalak azonban ez utóbbi Cápa licitjét fogadták el, így a FelsBBQ befektetéshez jutott.

https://rtl.hu/capak-kozott/2024/05/12/moldovan-andras-elegedettseg-balogh-levente-uzleti-ajanlat-fels-bbq