Diák vármegye bérlet ára 2024 – infok itt!

Külföldön tanulok, de a nyarat Magyarországon töltöm. Vehetek kedvezményes vármegye- vagy országbérletet is?

Amennyiben rendelkezel Magyarországon kibocsátott, érvényes diákigazolvánnyal, amelyen nappali vagy esti tagozat szerepel, igen, válthatsz kedvezményes vármegye- vagy országbérletet – ugyanazokra a kedvezményekre vagy jogosult, mint a magyarországi oktatási intézményben tanulók.

Külföldön kibocsátott diákigazolvánnyal csak teljesárú vármegye- vagy országbérletet vásárolhatsz, de nagy a valószínűsége, hogy még így is jobban jársz, mint korábban, hiszen az új bérletek nemcsak olcsóbbá, de kényelmesebbé is teszik számodra a közösségi közlekedés igénybevételét, miután egyaránt érvényesek autóbuszra és vonatra.

Levelező képzésben is van kedvezményes bérletvásárlásra lehetőség?
Nem. A 25 éven aluliak diákigazolvány nélkül is jogosultak 50% kedvezménnyel jegyet vásárolni. Azonban csak nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkezők jogosultak a kedvezményes bérletek használatára.

Milyen bérletet kell váltania helyközi utazáshoz 14 éven aluliaknak?
Semmilyet. A helyközi közlekedés a 14 év alatt díjmentes, így bérletet sem kell váltaniuk. A gyermekcsoportokkal és a helyjegyköteles vonatokkal kapcsolatban másik kérdésben foglalkozunk részletesebben.

A tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül.