Dr. Magyar Péter kora – Hány éves Magyar Péter? Íme a válasz!

Magyar Péter, a magyar jogász, diplomata és politikus. Itt van néhány érdekes tény róla:

Tanulmányok: Magyar Péter a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte jogi diplomáját 2004-ben.

Szakmai pályafutás: Kezdetben a Fővárosi Bíróságon dolgozott, majd a jogi szakvizsgák letétele után a nemzetközi ügyvédi területen helyezkedett el. Itt a társasági, kereskedelmi és versenyjogi területen segítette multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait.

Aktivizmus: Magyar Péter ügyvédjelöltként részt vett a 2006-os utcai tüntetések rendőri áldozatainak ingyenes jogi képviseletében és megsegítésében. Az év decemberétől kezdve ő és Gulyás Gergely minden péntekre demonstrációt jelentettek be a Kossuth térre, amit a rendőrség rendszerint visszautasított. A patthelyzet azzal ért véget, hogy 2007 februárjában fideszes politikusok bontották le a kordont. A rendőrség évekkel később határozatban ismerte el, hogy a lezárás aránytalanul korlátozó volt.

Család: Magyar Péternek három gyermekük született feleségével, Varga Judittal, aki Magyarország korábbi igazságügyi minisztere.

2024. március 15-én bejelentette pártalapítási szándékát, és egy alternatívát kínál a szerinte “mesterségesen megosztott” társadalomnak, akiknek a parlamenti ellenzékből és a kormánypártokból is elege van.

Dr. Magyar Péter kora – Hány éves Magyar Péter? Íme a válasz!

Dr. Magyar Péter 1981. március 16-án született Budapesten, tehát most 43 éves.

Rangos esték: Magyar Péter

Magyar Péterrel, Varga Judit ex-igazságügyi miniszter volt férjével beszélget Rangos Katalin aktuális politikai kérdésekről a Spinoza Színházban.