Egri Csillag Weekend 2024 – infok itt!

Bemutatkozik a megújult Egri Csillag Weekend, amely ezúttal 4 napon át, 3 ikonikus helyszínt köt össze.

Az Egri Csillag Weekend rendezvényen találkozhattok a legfrissebb, gyümölcsös, üde, virágos Classicus Egri Csillagokkal, amely sosem egy adott fajtáról, hanem azok harmóniájáról szól. És természetesen kóstolhattok superior és a grand superior Egri Csillagokat is, amelyek esetén már a diszkrét fahordós érlelés adta fűszeres tónusok mellett érlelt, közepes, de akár testes, gyümölcsös, diszkréten illatos jelleg és ásványosság is megjelenhet. Az Egri Borvidék legfontosabb házasított fehérboráról van szó, amelynek sokféle étel is jól áll, ezért bátran párosítsátok finom falatokkal.

I. HELYSZÍN | EGRI CSILLAG TERASZOK

05.01. szerda | Szépasszony-völgy

Első nap kóstoljatok Egri Csillagokat a Szépasszony-völgyben játékosan, menetlevéllel. Gyűjtsetek pontokat, egyetek-igyatok finomakat és fedezzétek fel az izgalmas helyeket a völgyben.

PROGRAM

11:00-19:00 Csillag teraszok – Egri Csillag kóstoló, menetlevéllel
19:30 Nyereményjáték sorsolás
10:00-16:00 Csillagpor – kézműves műhely
10:00-16:00 Csillagtérkép – játékos ügyességi és logikai feladatok, apró ajándékkal
10:00-18:00 Kézműves vásár
16:00-18:00 Kovács Sándor és Mészáros Annamária akusztikus koncert

TOVÁBBI RÉSZLETEK

II. HELYSZÍN | EGRI CSILLAG A GASZTRONÓMIÁBAN

05.02. csütörtök | Macok Bisztró

Második napon a gasztronómiáé lesz a főszerep, amikor is Eger újabb ikonikus helyszíne ad otthont az Egri Csillagoknak. Egy fergeteges borvacsora est részesei lehet az, aki ellátogat május 2-án az egri vár alatt lévő Macok Bisztróba. 6 borász, 6 egri csillagjához párosít Macsinka János séf, 6 finom fogást. Egy izgalmas este, ahol a borászok mesélnek, a borok és az ételek pedig együtt muzsikálnak.

Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a részvételi szándék előrefizetéssel történik.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

III. HELYSZÍN | EGRI CSILLAG WEEKEND

05.03-04. | Dobó tér

Péntek-szombat közel 20 borászat és gasztronómiai kiállító vár Benneteket, az ünneplőbe öltöztetett Dobó téren Egri Csillagokkal és hozzá illő finom ételekkel. Az Egri Csillag mellett természetesen helyet kapnak az Egri Bikavérek a különböző pincészetek saját különlegességei is. Mindezt a kulináris élvezetet pedig ellazítja, ékesíti, feldobja és megpörgeti a hazai jazz és funky zenei társadalom jeles képviselői.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

HASZNOS INFORMÁCIÓ

A 4 napos rendezvény az esetleges kellemetlen időjárási viszonyok miatt sem kerül lemondásra. A Macok Bisztróba a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért érdemes időben foglalni. A borászatok a felelős alkoholfogyasztást hirdetik és csak 18 év feletti személyeket szolgálnak ki.