Egy 17 éves fiút lőttek le a rendőrök igazoltatás közben Párizs mellett

Egy 17 éves fiút lőtt le egy rendőr igazoltatás közben, mivel a fiatalember autója igazoltatás közben gurulni kezdett. A tragédia hatására fiatalok csaptak össze a hatóságokkal kedden este Párizsban.

A zavargások okául szolgáló halálos lövés kedden délelőtt dördült el Párizs külvárosában, Nanterre-ben. A közösségi médiába felkerült egy videó is amin az látszik, ahogyan a lassan előre guruló autó mellett álló egyik egyenruhás rálő a sofőrre. A gépkocsiban ülő áldozat egy algériai származású 17 éves fiú volt.

A videó felkavaró jeleneteket tartalmaz, csak erős idegzetűeknek ajánlott

Az intézkedés kiváltotta a tiltakozás hullámát, és este fiatalok emeltek barikádokat, megrongáltak egy buszmegállót, és petárdákkal dobálták a rendőröket. A hatóságok válaszként könnygázt és tömegoszlató gránátokat alkalmaztak, és kilenc embert tartóztattak le.

A párizsi rendőrfőkapitány elismerte, hogy az intézkedés kérdéseket vet fel, de az igazságszolgáltatásra bízza az eljárás jogszerűségének vizsgálatát. A francia belügyminiszter bejelentette, hogy elindult a nyomozás az ügyben.

A tragégiára Twitter oldalán reagált a világhírű focista, Kylian Mbappé is. Sajnálatát fejezte ki a hazája iránt, illetve együttérzését az áldozat családtagjai felé.


Indexkép: Felgyújtott autó a nanterre-i zavargás után Fotó: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP
Forrás: 444.hu