Facebook hiba március 5-én – lejárt munkamenet facebook: jó hírek érkeznek

Ismét komoly üzemzavar érinti a Meta legnépszerűbb platformjait, a Facebookot és a Messengert – leállt az Instagram és a Threads is. 

A hiba délután fél öt körül jelentkezett, és a felhasználókat mind mobilon, mind böngészőben kijelentkeztette a fiókjaikból. Visszalépni sem lehetséges, a jelszó megadása után mind a négy platform hibát jelez.

Fontos kiemelni, hogy a probléma nem egyéni, nem az Ön készülékével van gond. A Metánál lépett fel valamilyen hiba, ami globálisan érinti a szolgáltatásokat.

Többszázezren jelezték a hibát

A Downdetector adatai alapján percek alatt 400 ezren jelezték a problémát, ami alátámasztja a globális leállás mértékét.

Jelenleg nem tudni, mi okozza a hibát, és mikor várható a javítás. A Meta még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a Downdetectoron nyomon követhető a hiba alakulása.

Ha Ön is érintett a leállásban, türelemmel várjon a Meta hivatalos bejelentésére. A cég valószínűleg a hiba elhárításán dolgozik, és amint van friss információ, értesíteni fogja a felhasználókat.

Új info

Jelenleg nem világos, mi okozza az üzemzavarokat, és hogy mekkora a leállás mértéke, de egy biztos komoly a gond, hiszen a DownDetectoron számos – YouTube, a Microsoft Teams, Google Play, Gmail, WhatsApp, Reddit  – más oldalra is érkeznek a bejelentések.

Dolgoznak a megoldáson

Andy Stone, a Meta szóvivője szerint már tudnak a problémáról és dolgoznak a megoldáson.

Jönnek vissza az oldalak, de akadozik a szolgáltatás

Jó hír! A Downdetector adatai alapján egyre kevesebb hibajelentés érkezik a különböző online platformokkal kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatások szépen lassan helyreállnak.

A Facebook például már elérhető: a felhasználók ismét be tudnak jelentkezni a fiókjukba. A többi érintett platformon is javul a helyzet, de még lehetnek kisebb fennakadások.

Javasoljuk, hogy:

  • Frissítse az oldalakat, hogy a legfrissebb információkat lássa.
  • Ha továbbra is hibát tapasztal, várjon egy kicsit, és próbálja meg később újra.
  • Ha továbbra sem tud bejelentkezni, forduljon a szolgáltató ügyfélszolgálatához.

Örömteli, hogy a szolgáltatások helyreállnak, és remélhetőleg hamarosan minden platform ismét teljes mértékben elérhető lesz.