Férfi kézilabda olimpiai selejtező 2024 – Tatabányán játszik a magyar válogatott

Férfi kézilabda olimpiai selejtező 2024 – A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján.

A magyar szövetség (MKSZ) december 19-én jelentette be, hogy tatabányai helyszínnel megpályázta a rendezést, az pedig pénteken derült ki, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében otthont adhat a tornának. A norvégok ugyancsak pályáztak a rendezésre.

Március 14. és 17. között Norvégia, Portugália és Tunézia lesz a magyarok ellenfele. A mérkőzéseknek a 6000 férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok ad otthont.
Amint az december 22-e óta ismert: a magyar női válogatott a debreceni Főnix Csarnokban játssza olimpiai selejtezőmérkőzéseit április 11. és 14. között Spanyolország, Japán és Kamerun ellen.

Az IHF pénteken a másik két férfi selejtezőtorna rendezőjét is bejelentette. Eszerint a 1. csoport küzdelmeinek Spanyolország a 6500 férőhelyes Palau d’Esports de Granollersben ad otthont és a házigazda Szlovénia, Bahrein és Brazília csapatával küzd majd meg. A 2. csoport mérkőzéseit Németország rendezi a 9800 néző befogadására alkalmas hannoveri ZAG Arénában.
Mindhárom csoportból az első két helyezett biztosítja helyét a nyári játékokon.

Az olimpiai selejtező csoportbeosztása és helyszínei, március 14-17.:
———————————————————————
3. csoport MAGYARORSZÁG (TATABÁNYA):
MAGYARORSZÁG, Norvégia, Portugália, Tunézia
1. csoport, Spanyolország (Granollers):
Spanyolország, Szlovénia, Bahrein, Brazília
2. csoport, Németország (Hannover):
Németország, Horvátország, Algéria, Ausztria

MTI