Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túró Fesztivál 2024 – időpont, infok itt!

A Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál a magyarországi sajtkészítés és túrótermelés egyik legnagyobb és legjelentősebb rendezvénye. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a hazai tejtermékeket, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.

A fesztivál 2024. május 2-5. között kerül megrendezésre Gyomaendrődön, a Szabadság téren.

A rendezvényen hazai és külföldi sajt- és túrótermelők, valamint kézművesek mutatkoznak be. A látogatók megismerhetik a különböző sajtkészítési és túrókészítési technológiákat, és megkóstolhatják a különböző sajt- és túrókülönlegességeket.

A fesztivál programja változatos, és minden korosztály számára kínál szórakozást. A látogatók megtekinthetik a sajtkészítési és túrókészítési bemutatókat, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, és élvezhetik a fellépő művészek műsorát.

A fesztivál kiemelt programjai a következők:

  • Sajtverseny: A versenyen hazai és külföldi sajtkészítők mérhetik össze tudásukat. A versenyen különböző kategóriákban díjazzák a legjobb sajtokat.
  • Túrógombócrekord: A fesztivál egyik legnépszerűbb programja a túrógombócrekord. A rendezvényen minden évben megpróbálják megdönteni a túrógombócok számának rekordját.
  • Gasztronómiai programok: A fesztiválon számos gasztronómiai program várja a látogatókat. A látogatók megkóstolhatják a különböző sajt- és túrókülönlegességeket, valamint a környékbeli éttermek és vendéglátóhelyek kínálatát.
  • Kulturális programok: A fesztiválon számos kulturális program is várja a látogatókat. A látogatók megtekinthetik a különböző tánc- és színházi előadásokat, valamint a helyi népművészek bemutatóit.

A Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál egy színes és változatos rendezvény, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend. A fesztivál kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megismerjék a hazai tejtermékeket, és kellemes időt töltsenek el családjukkal és barátaikkal.

Íme néhány tipp a fesztiválhoz:

  • Ha szeretné elkerülni a tömeget, akkor érdemes hétköznap érkezni a fesztiválra.
  • Ha szeretné megkóstolni a különböző sajt- és túrókülönlegességeket, akkor érdemes előre vásárolni egy sajtkóstoló jegyeket.
  • Ha szeretné élvezni a fellépő művészek műsorát, akkor érdemes előre megnézni a fesztivál programját.

A fesztiválhoz kapcsolódó információk a következő weboldalon találhatók: Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túró Fesztivál 2024