Hogyan deríthetjük ki, kié egy telefonszám? Segítünk!

Még a mai napig is gyakran előfordul, hogy nem fogadott hívásaink között ismeretlen számot találunk, és nem tudjuk, kihez tartozik ez a telefonszám. Az ilyen helyzetekben több megoldás közül választhatunk.

Az egyik lehetőség, hogy visszahívjuk az illetőt. Azonban hallani elég kellemetlen esetekről, így ez nem mindig a legjobb első lépés. A szokványos kezdetű számoknál kisebb az esélye, hogy problémánk adódik a kapcsolatfelvételből, de a furcsa, szokatlan számkombinációkat inkább ne hívjuk vissza, és ne is vegyük fel, ha minket keresnek.

A legjobb megoldás ismeretlen telefonszámok beazonosítására a tudakozó. A Telekomnak, Telenornak, Vodafone-nak és a Digi-nek is van telefonszám keresője. Az Arany Oldalak egy szakmai keresős telefonkönyv, amely szintén hasznos lehet. Bár az adatbiztonsági szempontok miatt a távközlési cégek nemigen adják ki az előfizetői címeket, némi információhoz mégis juthatunk.

Továbbá vannak olyan adatbázisok is, amelyek fórum jellegű oldalakon találhatók. Itt, ha beírjuk a gyanús számot, akár külföldit is, a találati listán megjelenő hozzászólásokból kiderülhet, hogy volt-e már valakinek dolga az adott számmal. Így is kiszűrhetjük a leggyanúsabb számokat, ha szerencsénk van.

Kihivott.hu

A kihivott.hu oldalon is megnézhetjük, ki hívott. Nézd meg, ki keresett ismeretlen számról, olvasd el mások hozzászólásait és telefonszám értékeléseit, valamint írd le saját tapasztalataidat az adott telefonszámmal kapcsolatban.

Ezekkel a módszerekkel könnyedén beazonosíthatod az ismeretlen telefonszámokat, és elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.