Íme a Super Bowl 2024 időpontja

A 2024-es Super Bowl időpontja 2024. február 11., vasárnap. A mérkőzés helyszíne az Allegiant Stadium, amely a Las Vegas Raiders otthona. Ez lesz az első Super Bowl, amelyet Nevada államban rendeznek.

A mérkőzés időpontja magyar idő szerint 2024. február 12-én, hétfőn 2:30-kor lesz.

A 2024-es Super Bowl félidei show-jának sztárfellépője Usher lesz.

A Super Bowl az Amerikai Futballliga (NFL) éves bajnoki mérkőzése. A szezon csúcspontja, amely az NFL rájátszás végén zajlik. A győztes a Vince Lombardi-trófeát kapja. [Kép a Super Bowl trófeáról]

A Super Bowlt a világ egyik legnagyobb sporteseményének tekintik, amelyet világszerte milliók néznek. A mérkőzést gyakran félidei show kíséri, amely az év egyik legnépszerűbb eseménye.

A Super Bowl gazdasági szempontból is jelentős esemény. A mérkőzés milliárd dolláros bevételt generál az NFL-nek, a csapatoknak és a házigazda városnak. Emellett a házigazda város számára jelentős turisztikai forrással is rendelkezik.

Az első Super Bowlt 1967-ben játszották. A mérkőzést eredetileg AFL-NFL Világbajnokságnak hívták, de 1969-ben Super Bowlra nevezték át. A mérkőzést azóta minden évben megrendezik, és 17 különböző államban 30 különböző stadionban tartották.