Jön a bajai halászlé fesztivál 2024 – infok, jegyek,

A Bajai Halfőző Fesztivál egy népszerű gasztronómiai és kulturális rendezvény, amelyet minden évben júliusban tartanak a bajai Petőfi-szigeten.

A fesztivál célja, hogy bemutassa a hungarikumnak is számító bajai halászlét, amelyet a Sugovica folyó halai és a helyi fűszerek felhasználásával készítenek.

A fesztivál keretében számos program várja a látogatókat, mint például koncertek, DJ Fesztivál, halászléfőző verseny, hajós kirándulások, kézműves vásár, gyermekprogramok és még sok más.

A Bajai Halfőző Fesztivál 2024-ben július 11-13.között kerül megrendezésre.

Ha szereted a halászlét és a jó hangulatot, ne hagyd ki ezt a remek alkalomt, hogy megismerd Baja és környéke szépségeit és ízeit!

“A 2024-es Bajai Halászléfőző Fesztiválról: A BAJAIAK számára továbbra is ingyenessé tesszük..amennyiben a képviselőtestület is támogatja azt .

Az utóbbi napok közbeszédét Baján a júliusi fesztivál/ népünnepély megújulása, egyes programok fizetőssé válása uralta.
A tavalyi év volt az első alkalom, amikor
– helyszín szempontjából kettévált a fesztivál/népünnepély. Fönt a téren a tradíció, lent a szigeten a fesztivál kapta a hangsúlyt.
– a korábbi évekre jelemző 40-50 millió helyett a városnak mindössze 15 milliójába került a rendezvény, köszönhetően annak a ténynek, hogy egy profi cég (amellyel 2 évre kötöttünk szerződést) szervezte és bonyolította azt.
Közfelháborodást váltott ki a szervező vállalkozó által a napokban bejelentett 2024-es napidíj ill.a 3 napos bérletár, valamint a biztonsági intézkedések és koncert helyszínek lezárása.

A szervező céggel a tegnapi tárgyalás során arra jutottunk, hogy a képviselők elé terjesztünk egy javaslatot januárban, melynek célja az, hogy a BAJAIAK számára továbbra is ingyenes maradhasson minden koncert és egyéb rendezvény, amely a 3 napos program keretében kerül megrendezésre.
Ennek részleteiről a későbbiekben, a januári ülés után tájékoztatom Önöket, amennyiben a képviselő testület elfogadja a javaslatot.”  adta hírül közösségi oldalán Baja polgármestere. Nyirati Klára