Jön a Kitörés túra 2024 – íme a hasznos infok

Kitörés 2024-re február 10-én kerül sor. Immár XVII. alkalommal rendezzük meg Magyarország leghosszabb, legkeményebb, téli, éjszakai teljesítménytúráját, a Kitörés-t!

A Kitörés Emléktúra egy éjszakai túra, amely Budapestről indul és a Budai-hegységen áthaladva Szomorra vezet. A túra a 1944-es budapesti ostrom során történt Kitörés emlékére emlékezik, amikor a Budai Várból kitört magyar katonák és civilek a Budai-hegységen keresztül próbáltak elmenekülni a szovjet csapatok elől.

A túra két távban, 25és 60 kilométeren érhető el. A 25 kilométeres táv a Budai-hegység déli részén halad, míg a 60 kilométeres táv pedig az egész hegységet átszeli. A túra során a résztvevők megismerhetik a Budai-hegység természeti szépségeit és történelmi emlékeit.

A túra 2024. február 10-én, szombaton indul Budapestről, a Kapisztrán térről. A rajt 16:30-kor és 20:00-kor lesz. A nevezési díj 2500 és 3500 forint között van, a túra időtartama pedig 8 és 17 óra között van.

Kitörés túra 2024 nevezés

A túra megszervezéséért a Kitörés Emléktúra Alapítvány felel. Az alapítvány célja, hogy a Kitörés emlékét megőrizze és népszerűsítse.

A túra részletes információi a Kitörés Emléktúra honlapján találhatók.

A túra díjazása

A Kitörés túrát szintidőn belül sikeresen teljesítők oklevél és kitűző díjazásban részesülnek.

A Kitörés túrát szintidőn belül sikeresen teljesítők oklevél és kitűző díjazásban részesülnek. A 60 km-es táv teljesítői kiérdemlik továbbá a túra felvarróját is.

A 60-as távot 10x teljesítők egyedi oklevelet és a másodosztályú Vaskereszt pontos másolatát is megkapják. A szintidőn túl beérkezők és a 60-as távon induló, de 25 km-nél kiszállók emléklapot kapnak.