Kistarcsai Böllérfesztivál 2024 – időpont, infok

A Kistarcsai Böllérfesztivál egy hagyományos magyar disznótoros fesztivál, amelyet évente rendeznek meg Kistarcsán, Pest megyében. A fesztivál célja, hogy megőrizze és népszerűsítse a magyar disznóvágás hagyományait.

A fesztivál 2024. február 3-án kerül megrendezésre a kistarcsai Csigaház melletti téren. A programok között szerepelnek:

  • Böllérverseny: A böllérversenyen amatőr és profi böllérek mérik össze tudásukat. A versenyen a disznóvágás, a hús feldolgozása és a disznótoros ételek készítése kerül értékelésre.

  • Gasztronómiai programok: A fesztiválon számos hagyományos disznótoros ételt kóstolhatnak meg a látogatók, köztük a kolbászt, a hurkát, a szalonnát, a töltött káposztát, a pacallal töltött gombát és a disznótoros levest.

  • Kulturális programok: A fesztivál kulturális programjai között szerepelnek néptánc- és népzenei előadások, valamint koncertek.

A Kistarcsai Böllérfesztivál egy kiváló alkalom arra, hogy megismerjük a magyar disznóvágás hagyományait, és finom ételeket kóstoljunk.

Programok:

7.00 Megnyitó, verseny kezdete
8.30 Pannónia Néptáncegyüttes
9.00 Live Party Band
10.00 Horváth Gyula Prímás és Zenekara
11.00 Live Party Band
12.00 Bruti (stand up)
13.00 Márton Fruzsina és Szabó Gyula Győző (operett)
14.00 Live Party Band
15.00 Csocsesz
16.00 Eredményhirdetés
17.00 Live Party Band