Lakás hitel kalkulátor – Így segíthet számolgatni

A lakáshitel kalkulátor egy olyan online eszköz, amely segítségével gyorsan és egyszerűen kiszámíthatod, hogy mekkora lakáshitelt tudsz felvennie, és milyen lesz a törlesztőrészleted. A kalkulátorok általában a következő adatokat kérik be:

 • A hitelösszeg
 • A futamidő
 • A kamatláb
 • A havi jövedelem
 • A havi egyéb törlesztőrészletek

A kalkulátor ezeket az adatokat felhasználva kiszámítja a havi törlesztőrészletet, valamint a teljes visszafizetendő összeget, beleértve a kamatokat is.

Hogyan használj lakáshitel kalkulátort?

A lakáshitel kalkulátor használata nagyon egyszerű. A következő lépéseket kell követned:

 1. Add meg a hitelösszeget, amelyet fel szeretnél venni.

 2. Add meg a futamidőt, amely alatt szeretnéd visszafizetni a hitelt.

 3. Add meg a kamatlábat, amelyet a bank kínál.

 4. Add meg a havi jövedelmedet.

 5. Add meg a havi egyéb törlesztőrészleteidet, például a rezsi és az autó törlesztőjét.

 6. Kattints az “Összegzés” gombra.

A kalkulátor kiszámítja a havi törlesztőrészleted, valamint a teljes visszafizetendő összeget, beleértve a kamatokat is.

Lakáshitel kalkulátorok Magyarországon

Magyarországon számos bank és pénzintézet kínál lakáshitel kalkulátort. A kalkulátorok általában az adott bank vagy pénzintézet hitelkonstrukcióit veszik figyelembe.

Íme néhány népszerű lakáshitel kalkulátor Magyarországon:

 • Bankmonitor: A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora több bank ajánlatát is összehasonlítja, így könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb hitelt.

 • OTP Bank: Az OTP Bank lakáshitel kalkulátora egyszerűen és gyorsan kiszámítja a havi törlesztőrészleted.

 • K&H Bank: A K&H Bank lakáshitel kalkulátora részletes információkat ad a hitelkonstrukcióról, például a kamatlábról, a futamidőről és a törlesztőrészletről.

Mikor érdemes lakáshitel kalkulátort használni?

Lakáshitel kalkulátort akkor érdemes használni, ha lakásvásárlást tervezel. A kalkulátor segítségével megtudhatod, hogy mekkora hitelt tudsz felvennie, és milyen lesz a törlesztőrészleted. Ez segíthet abban, hogy átgondolt döntést hozz a lakásvásárlásról.

A kalkulátort érdemes többször is használni, különböző hitelkonstrukciókkal és adatokkal. Így megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást.