Lefkovicsék gyászolnak – előzetes, szereposztás, szerepelk névsora

Lefkovics Tamás (Bezerédi Zoltán) és fia, Lefkovics Iván (Szabó Kimmel Tamás) évek óta nem beszélnek egymással. Egy váratlan haláleset azonban arra kényszeríti őket, hogy összezárva töltsenek egy hetet.

Lefkovicsék gyászolnak, már a mozikban!

Rendező: Breier Ádám

Lefkovicsék gyászolnak  szereplők:

Bezerédi ZoltánLefkovics Tamás
Szabó Kimmel TamásLefkovics Iván
Máhr ÁgnesZsuzsa
Leo GagelLefkovics Aurél
Kardos RóbertHorwitz Rabbi
Elek Ferencszíndarab színésze
Kerekes József
Tímár Éva
Adorjáni Bálintszíndarab színésze
Váradi RolandFeri

További szereplők

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él, ott alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Breier Ádám a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült első nagyjátékfilmje, a Lefkovicsék gyászolnak sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. A keserédes dramedy meghívást kapott az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.