Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is fennakadásokat okozott a vihar, két gép megsérült

A szombat hajnali vihar a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is komoly fennakadásokat és károkat okozott – közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel.

A közleményből kiderült, hogy a repülőtér forgalmát az éjszaka folyamán fel kellett függeszteni, így 1:45 és reggel 6 óra körött egy gép sem szállhatott fel vagy le a repülőtéren, mivel az időjárás ellehetetlenítette annak biztonságos kivitelezését.

Mindez négy érkező járatot érintett, melyek – a Wizz Air Lisszabonból és Korfuból, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járata – az időjárás következtében éjszaka nem landolhattak Budapesten, és kitérő városokban Debrecenben, Bécsben és Belgrádban szállt le.

A kora reggel induló járatok többsége késésekkel ugyan, de el tudott indulni, azonban a Ryanair egyes járatai esetében akár több órás késésre is lehet számítani, mivel a légitársaság két gépe is megsérült a viharban.

A repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ugyanakkor jelenleg csak az 1. futópályán zajlik a forgalom, mert a 2. futópályát még jelenleg is takarítják a vihar által ráhordott szennyeződésektől és sártól, illetve javítják a megrongálódott fénytechnikai berendezéseket. A 2. pálya nyitása a délelőtt folyamán várható – derült ki a közleményből.
A terminálépületekben több helyen is beázások keletkeztek, ezeket folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai. – tudta meg az MTI.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak járataikról a www.bud.hu oldalon.


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.