Ma este indul az M4 Sport új sportvetélkedője

December 25-én 20 órakor kezdetét veszi az M4 Sport új sportvetélkedője, a SzuperPáros. Az öt adás során összesen 48 klasszis sportoló méri össze tudását, akik korábban soha nem szerepeltek együtt egy műsorban. Az első elődöntőben 12 sportoló küzd meg egymással, olyan kiválóságok szállnak versenybe, mint a párosban világelső, háromszoros világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező, Babos Tímea, az olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó, Kulifai Tamás, vagy az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar kardívó, Decsi Tamás.

Jól ismert párossal tölthetik a nézők az ünnepi időszakot

Berkesi Judit és Hajdú B. István köszönti a képernyőn december 25-én a sportrajongókat. Öt napon keresztül izgulhatnak a nézők azért a 24 párosért, akik harcba szállnak a SzuperPáros címért az M4 Sport új műsorában. Az első négy adás december 25. és 28. között 20 órától az elődöntők küzdelmeiről szól majd. Mindegyik napon 12 sportoló harcol a döntőbejutásért. A sportfeladatok rendkívüli edzettséget igényelnek és különböző kihívásokat tartogatnak. Minden elődöntőből a két legjobb páros jut be a december 29-i döntőbe.

Olimpikonok, világ- és Európa-bajnokok már az első elődöntőben

A bajnokok bajnokai, sportáguk kiválóságai csapnak össze egymással már az első elődöntőben is. A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező, Babos Tímea párja a döntőbejutásért az olimpiai bronzérmes világbajnoki ezüst- és bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián. De olyan sportágak is találkoznak egymással, mint a kardvívás és a sportlövészet. Ugyanis az olimpiai bronzérmes kardívó, Decsi Tamás párja a sportlövész Fábián Sára. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó, Kulifai Tamás a taekwondos Patakfalvy Lucával halad végig a különböző feladatokon és az akadálypályán.

Rendkívül összetett feladatokra készülhetnek a nézők

A párosoknak különböző kihívásokban kell helytállniuk, olyan feladatok várnak rájuk, amik egyszerre tesztelik az állóképességüket, a labdaérzéküket és a reakcióidejüket. A műsorkészítői úgy alakították ki a feladatokat, hogy a különböző sportágak képviselői kiemelkedő képességeit egyaránt tudják kamatoztatni. Rendkívül érdekes lesz látni, hogy egy vívónak milyen a labdaérzéke, illetve egy teniszezőnek vagy egy boxolónak gyorsabb-e a reakció ideje. December 25-én 20 órától kiderül, melyik két páros kerül be a SzuperPáros döntőjébe.

Az első elődöntő párosai:

Babos Tímea – Tóth Krisztián
Bragmayer Zsanett – Bacskai Bence
Nemes Rita – Dr. Nagy Péter

Fábián Sára – Decsi Tamás
Gazsó Alida Dorka – Kovács Richárd
Patakfalvy Luca – Kulifai Tamás