Magyarország – Izrael közvetités, tévében, live stream, online

Minden mérkőzés eredménye számít, a holnapi nap célja, hogy senki ne szenvedjen sérülést és győzzön a csapat – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az izraeliek elleni, szombati barátságos találkozó előtti sajtótájékoztatón, pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember kiemelte, látva azt, hogy az írországi mérkőzés után mennyi negatív megjegyzés érkezett a válogatottról, egyértelmű, hogy a barátságos mérkőzések eredménye is számít.

“A holnapi nap célja, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük” – hangsúlyozta.

Az izraeli válogatottal kapcsolatban kiemelte, hogy a rivális jelenleg a megújulás szakaszában van az új edzőjével, ráadásul sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, többnyire az izraeli bajnokságból.
“Becsüljük az izraeli válogatottat, mert tudjuk, hogy minden olyan játékos, aki a hazája mezét magára ölti, tisztában van vele, hogy meg kell feleljen az elvárásoknak” – mondta.
A játékosokra rátérve kiemelte: Gulácsi Péter biztosan kezd és nem lehetetlen, hogy egy fél időnél többet játszik, valamint szintén kezdő lesz Szalai Attila.
A sérültekkel kapcsolatban elmondta, Fiola Attilát az edzéseken kímélték, de olyan állapotban van, hogy akár már holnap játszhat. Biztos nem lép pályára azonban Dárdai Márton és Loic Nego kisebb sérülés miatt. Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány beszélt Ádám Martinról és Gazdag Dánielről is – a két játékos később csatlakozott a kerethez -, és emlékeztetett rá, hogy ők a saját klubjukban edzettek, illetve meccseken szerepeltek, így nincsenek formán kívül.

Az Európa-bajnokságra áttérve kifejtette, azzal lenne elégedett, ha az a csipetnyi szerencse is a csapat mellé társulna, amellyel tovább tudnak jutni.
Hangsúlyozta, bár azt nem tudja, milyen teljesítményt fognak nyújtani, de abban biztos, hogy a szurkolók értékelni fogják, hogy a játékosok felvállalják az egy-egy elleni harcokat mindenféle félelem nélkül és a lefújásig küzdenek majd.

“Ezt tudjuk garantálni” – mondta, majd hozzátette, hogy nem kell kényszerű döntéseket hoznia egyes csapatrészeken, ugyanis sosem volt olyan teljes a magyar válogatott, mint ma.
Botka Endre kifejtette, az jelentheti a legnagyobb kihívást a csapatnak, hogy az Eb minél több mérkőzésén ugyanazt a szintet hozza. A Ferencváros védője szerint a csapategység nagyon erős a válogatottnál, és fizikálisan sem gyengébb az együttes az ellenfeleinél. Hozzátette, volt olyan mérkőzés, amikor az utolsó percekre elfáradtak, éppen ezért azon dolgoznak nap, mint nap, hogy ez ne fordulhasson elő.
“A futballban azonban megtörténhet bármi, épp ezért szép” – zárta nyilatkozatát.

A szombaton – közép-európai idő szerint – 18.00-kor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

 Magyarország – Izrael közvetités

Élő közvetítés június 8-án, szombaton
M4 Sport és m4sport.hu > > >

18.00: ⚽ labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Magyarország – Izrael