Mikor van pünkösd 2024-ben? Íme a válasz!

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, húsvét és karácsony után.

Két dolgot is ünnepelnek pünkösdkor:

  • Szentlélek eljövetelét Jézus tanítványaira, az apostolokra. A Szentlélek Isten ereje, amely segíti a hívőket az életükben.
  • Az egyház születésnapját. A Szentlélek eljövetele által tették tanúságot először az apostolok nyilvánosan Jézus feltámadásáról, megalapítva ezzel a keresztény egyházat.

Pünkösd mozgó ünnep, a húsvét utáni ötvenedik napon tartják, ezért minden évben más dátumra esik. 2024-ben például május 18-án lesz.

Pünkösd 2024-ben május 18-án, szombaton és május 20-án, hétfőn lesz.

Ez egy háromnapos hosszú hétvégét jelent, ami ideális a késő tavaszi programokra, kirándulásokra, pihenésre vagy családdal, barátokkal való töltődésre.

Tippek a pünkösdi hétvégére:

  • Kirándulás: Fedezze fel Magyarország gyönyörű tájait! Számos túraútvonal, kerékpárút és tanösvény várja Önt a hegyekben, a vidéken és a Balaton körül.
  • Fesztivál: Számos pünkösdi fesztivál és rendezvény várja Önt az országban. Válasszon a zenei fesztiválok, a gasztronómiai programok, a kézműves vásárok és a családi programok közül.
  • Pihenés: Töltsön el egy kellemes hétvégét a családjával és a barátaival. Piknikezzen a parkban, grillezzen a kertben, vagy csak pihenjen otthon egy jó könyvvel.

Bárhogy is tölti a pünkösdi hétvégét, reméljük, hogy kellemesen fog telni!