Női kézilabda olimpiai selejtező 2024 – meccsek, infok

Kamerun utazási nehézségek miatt távol marad a debreceni női olimpiai selejtezőtől, így Magyarország, Svédország és Japán mellett a Nemzetközi Kézilabda Szövetség felkérésére Nagy-Britannia lép pályára a tornán.

A női olimpiai selejtező módosított programja:
április 11., csütörtök:
15:30 Magyarország–Nagy-Britannia
18:00 Svédország–Japán

április 12., péntek:
18:00 Svédország–Magyarország
20:30 Japán–Nagy-Britannia

április 14., vasárnap:
16:45 Nagy-Britannia–Svédország
19:15 Magyarország–Japán

Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára.

A hazai szövetség (MKSZ) honlapja szerint a hat mérkőzéses tornára négy árkategóriában lehet bérletet váltani – amely mindegyik mérkőzésre érvényes – 14 900 és 44 900 forint közötti összegért.

A napijegyek értékesítésére várhatóan a mérkőzések előtt kerül sor, a meg nem vásárolt bérletek számának függvényében.

A női olimpiai selejtező programja:
április 11., csütörtök:
Magyarország-Kamerun 15.30
Svédország-Japán 18.00
április 12., péntek:
Svédország-Magyarország 18.00
Japán-Kamerun 20.30
április 14., vasárnap:
Kamerun-Svédország 16.45
Magyarország-Japán 19.15

A közmédia közvetíti a magyar kézilabda-válogatottak olimpiai selejtezőit

Hosszas tárgyalássorozat után az MTVA szerezte meg a férfi és a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornájának közvetítési jogait.

“Az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Kossuth Rádió által is élőben közvetített mérkőzéseket az erdélyi és felvidéki nézők is láthatják” – olvasható az MTVA sajtó és marketing irodájának hétfői közleményében.

A férfiak március 14-én kezdenek Tunézia ellen Tatabányán; Norvégia és Portugália még a csoport tagja. A nők áprilisban, Debrecenben küzdenek majd a kvótáért Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal. Mindkét négyesből az első két helyezett jut ki Párizsba.

“A magyar olimpiai csapat hivatalos közvetítőjeként az M4 Sport célja, hogy nyomon kövesse és bemutassa valamennyi sportolónk a párizsi játékokig vezető útját” – jelentette ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Papp Dániel, aki úgy fogalmazott, most még csak tippelni lehet, végül hány magyar sportolóért lehet szorítani a nyári olimpián, de a létszámukat nagyban befolyásolja, hogy a két kézilabda-válogatott ott lesz-e a francia fővárosban.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke külön örömnek nevezte, hogy ezúttal nemcsak az anyaországiak, hanem a külhoni magyarok is láthatják majd a kvalifikációs tornák meccseit. A sportvezető hozzátette, óriási álmuk válna valóra, ha mindkét csapat, a női és a férfi válogatott is ott lehetne Párizsban. Mint fogalmazott, ehhez mindenki buzdítására szükségük van: a helyszíneken és a képernyők előtt is.

Ilyés Ferenc hangsúlyozta, hogy a közmédia a Magyar Kézilabda Szövetség egyik fő partnere, a nemzeti bajnokság mellett a válogatottak otthona is, hiszen a hazai és idegenbeli mérkőzések mellett a világversenyeket is az M4 Sport közvetíti, köztük a tatabányai és debreceni olimpiai selejtezők mérkőzéseit.