Nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az év első felében

Növekedett az utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idei év első felében. A Budapest Airport Zrt. bejelentése szerint a repülőtéren az utasok száma meghaladta a 6,68 milliót, ami 26,6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, és még a 2021-es egész éves adatot is felülmúlja.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi teljes éves utasszám mindössze 9,4 százalékkal marad el a 2019-ben regisztrált rekordtól, ami meghaladta a korábbi várakozásokat. Ezen túlmenően, június már a negyedik egymást követő hónap, amikor a repülőtér forgalma meghaladja az egymilliót.

A cargo forgalom is újra növekedésnek indult tavasztól, az átmeneti globális lassulást követően. Az első fél évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 91 452 tonna árumennyiség fordult meg, ami közelebb visz a 200 ezer tonnás éves álomhatárhoz, így annak elérésének lehetősége a közeli jövőben megvalósulhat.

A repülőtér sikeres fejlődésének eredményeképpen az elmúlt négy és fél évben több mint százmilliárd forint értékű fejlesztés-sorozaton esett át, aminek eredményeképpen az idei első fél évben számos elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a teljes repülőtéri közösség. Kiemelkedő elismerések között szerepel a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által odaítélt “Legjobb európai repülőtér” díj, valamint a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet által tizedszerre odaítélt “Kelet-Európa legjobb repülőtere” cím. A nemzetközi WELL Health-Safety Rating minősítés megszerzése pedig bizonyítja, hogy a repülőtér minden intézkedést megtesz az utasok és a személyzet biztonságáért és egészségéért.


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI