Nyíregyháza Városnap 2024 – infok, programok

A Nyíregyháza Városnap 2024 ünnepsége a város újratelepítésének 271. évfordulóját ünnepli, és 2024. május 17-18. között kerül megrendezésre1. A Kossuth téren kulturális és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, így érdemes ezen a hétvégén Nyíregyházán tartózkodni.

A programok 2024. május 16-án ünnepi megemlékezéssel és koszorúzással indulnak, majd pénteken kezdődik a Nyíregyházi Turisztikai Iroda által szervezett, kétnapos Helyi Termék Fesztivál.

Helyi Termék Fesztivál

Kóstold meg a legkiválóbb helyi finomságokat és ismerd meg a minőségi kézműves alkotásokat 2024. május 17-18-án, Nyíregyházán!

A tavasz beköszöntével egy új rendezvénnyel bővül a nyíregyházi programok sora, amelynek központjában ezúttal az ízek és a színek állnak. A Nyíregyházi Turisztikai Iroda által szervezett Helyi Termék Fesztiválon a legfrissebb terményekből készült specialitások és kézműves mesterművek várnak mindenkit a Kossuth téren.

Töltsd fel a kamrád sajttal, mézzel, szörpökkel, lekvárokkal, chilivel és savanyúságokkal vagy lepd meg magad és szeretteidet különleges kerámiákkal, textíliákkal, ékszerekkel és dísztárgyakkal. 20 faházban, közel 40 kézműves és termelő portékáit ismerheted meg, köztük szlovák és lengyel partnerek termékeit is.

A fesztivállal egy időben rendezik meg a Kossuth téren a nyíregyházi Városnapokat is, így a helyi kincsek mellett színpadi produkciók, várostörténeti kerékpártúra és koncertek is várnak!

Időpont:
2024. május 17-18. (péntek-szombat)

Helyszín:
Nyíregyháza, Kossuth tér

Szombat reggel várostörténeti kerékpártúra indul a Kossuth térről, de emellett színpadi produkciókkal is várják a látogatókat.

Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán

A Városnapokhoz kapcsolódóan Izgalmas biciklitúra indul Nyíregyháza felfedezésére. A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Iroda által szervezett várostörténeti kerékpártúrán Nyíregyháza tereit, emlékműveit, templomait és ikonikus épületeit ismerhetik meg az érdeklődők.

A közel 40 kilométeres túrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni Nyíregyháza történelmével, kulturális és természeti örökségével. A látnivalókat térről térre fedezhetik fel a résztvevők: a Kossuth térről indulva a Hősök tere, a Bessenyei- és Benczúr tér, majd a Luther tér meghatározó épületeivel ismerkedhetnek meg.

A belvárosi körtúrát követően a Sóstói-erdő ösvényein haladva Sóstógyógyfürdő felé indul majd a csapat, a Sóstói-tó megkerülése után pedig Nyírtura 15. században épült templomát is megcsodálhatják.

A túrázók a kerékpártúra végén a Kossuth téren zajló Helyi Termék Fesztiválon a legkiválóbb helyi finomságokból csemegézhetnek és minőségi kézműves alkotások közül válogathatnak.

Indulás:
2024. május 18. (szombat) 9:00 óra
Nyíregyháza, Kossuth tér
Gyülekező: 8:30 órától

Útvonal (37 km):

Nyíregyháza Kossuth tér – Hősök tere – Bessenyei tér – Benczúr tér – Országzászló tér – Luther tér – Nyíregyházi Egyetem és környéke – Sóstói-erdő – Sóstógyógyfürdő – Körmendi-tanya – Libabokor – Nyírtura – Nyíregyháza, Bujtosi-tavak – Kossuth tér

Részvételi díj:
1500 Ft / fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek.

Délután megkóstolhatják a város születésnapi tortáját, majd jön Janicsák Vea, az est sztárvendége pedig Kowalsky meg a Vega lesz.