Otthonfelújítási Program 2024: felhívás, feltételek, infok

Megjelent az “Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” című (RRF-REP-10.13.1-24 azonosító jelű) felhívás

A kölcsönkérelem benyújtásához szükséges Költségvetés és nyilatkozatok c. dokumentum 2024. 06. 18-ától lesz elérhető.
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 108 240 000 000 forint.

A kérelmeket benyújtani 2024.07.01-től 2025.12.31-ig, illetve a forrás kimerüléséig lehetséges az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező Közvetítőhöz (Lakossági MFB Pont Plusz). A Közvetítők listáját az MFB Zrt. a honlapján (https://www.mfb.hu) teszi közzé.

A Finanszírozási Összeg (Kölcsönrész és a Vissza Nem Térítendő Támogatás együttesen): minimum 2,5 millió forint – maximum 6 millió forint.
Az Otthonfelújítási Program fókuszában az 1990. december 31-e előtt épült, életvitelszerűen lakott, egy- és többlakásos családi házak állnak. A támogatás Vissza Nem Térítendő Támogatás és éven túli lejáratú kamatmentes beruházási Kölcsön kombinációja.

A projektekben a kiinduló állapothoz képest épületenként legalább 30%-os mértékű primerenergia-fogyasztás csökkenést szükséges elérni a jelen Program keretében finanszírozott energetikai korszerűsítés eredményeként, melyet Hiteles Energetikai Tanúsítvánnyal szükséges alátámasztani.
A beruházás eredményeként legfeljebb 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése valósulhat meg. – írja a https://www.palyazat.gov.hu