Pünkösdi Virágálom 2024 Székesfehérvár – infok itt

A Pünkösdi Virágálom 2024 Székesfehérváron a következő időpontban kerül megrendezésre:

Dátum: 2024. május 17. (péntek) – 2024. május 20. (hétfő)
Helyszín: Székesfehérvár belvárosa
Az ünnepi hétvégén Székesfehérvár belvárosa virágpompába öltözik, ahol a virágkötő mesterek hat különböző helyszínen alkotnak majd.

Az Országalmát is közösen díszítik fel az ünnepre. A megnyitó után néptáncosok kíséretében körsétát tehetnek az érdeklődők a helyszíneken, és a Városház téren koncertek, valamint családi programok várják a látogatókat.

Raklapból készült fotelek adják az alapját azoknak a virágkompozícióknak, amit a Pünkösdi Virágálom alkalmából díszít majd fel hat székesfehérvári virágüzlet. Az alkotásokat a pünkösdi hétvégén, május 17–20. között láthatják az érdeklődők. Hat virágüzlet vállalta, hogy feldíszítik a belváros egy részét – a Tűzvirág, a Hortenzia Virágszalon, az Anemone Fleur, a Budai 66, a SyldeFleur és a Virágvár Virágüzlet. Ezen kívül a Szent Kristóf Ház lakói is díszítenek majd a helyszínen, ezzel pedig egy kicsit rájuk irányul a figyelem.

A majdnem négynapos programot megnyitó műsorral indítja az SZKKK május 17-én, pénteken fél hatkor, ahol fellépnek a Csurgói Csicsergők, akik Fehérvárcsurgóról érkeznek, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károlyi József Tagiskolájából, karnagyuk Erőss Orsolya. Az énekkar legutóbb az Éneklő Ifjúság hangversenyen arany minősítést szerzett, és ezúttal is egy népdalcsokrot adnak elő.

A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök köszönti a vendégeket. Ezt követően, ahogy már megszokhatták a székesfehérváriak, látványos galambröptetésnek lehetnek szemtanúi, majd az ARTE ARAMI Guba csoportjának fellépését élvezheti a közönség – a jelenlévőket egy kis táncházba is invitálják majd a fiatalok.