Strandkézilabda-vb 2024 eredmények – menetrend

Strandkézilabda-vb – Hetedik a magyar csapat

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a vasárnapi helyosztón Gulyás István szövetségi edző csapata szétlövés után 2-1-re nyert Argentína ellen. Gyene Norbert 18, Kun Attila 12 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A magyarok célja az elődöntőbe jutás volt, valamint a kvótaszerzés a jövő évi Világjátékokra, de egyiket sem érték el.

Eredmény, a 7. helyért:
———————–
Magyarország-Argentína 2-1 (22-16, 18-21, 8-6) – szétlövésben

Strandkézilabda-vb – Nem jutott elődöntőbe a magyar férfi válogatott

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a címvédő Horvátországtól a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság szombati negyeddöntőjében.

Nagy különbség volt az első és a második játszma között, utóbbiban sokkal hatékonyabban védekezett és támadott a magyar csapat. A szétlövésben előbb Gyene Norbert hibázott, majd Balogh Ádámnak volt egy védése, végül a párharc azzal zárult, hogy Vizes Patrik kezéből kicsúszott a labda.
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a mezőny legeredményesebb játékosa Gyene volt 24 ponttal.
A magyarok célja az elődöntőbe jutás volt, valamint a kvótaszerzés a jövő évi Világjátékokra.

Eredmény, negyeddöntő:
Horvátország-Magyarország 2-1 (27-26, 16-21, 8-6) – szétlövésben

Strandkézilabda-vb – A braziloktól is kikapott a magyar válogatott

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott pénteken 2-0-ra kikapott az ötszörös vb-győztes Brazíliától a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

A magyarok – akik a maximális négy pontot hozták magukkal a csoportkörből – négy győzelem után másodszor veszítettek a tornán. Legeredményesebb játékosuk Gyene Norbert volt 18 ponttal.
Az már korábban biztossá vált, hogy Gulyás István szövetségi edző együttese folytathatja a negyeddöntőben. Ellenfele a címvédő Horvátország vagy Németország lesz.

Eredmény, középdöntő, 3. (utolsó) forduló, I. csoport:
Brazília-Magyarország 2-0 (19-18, 16-14)

Strandkézilabda-vb – Először veszített a magyar válogatott

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2-0-ra kikapott Spanyolországtól pénteken a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.

A magyarok – akik a maximális négy pontot hozták magukkal a csoportkörből – négy győzelem után először veszítettek a tornán. Legeredményesebb játékosuk Gyene Norbert volt 11 ponttal, John András 10 pontot szerzett.
A két csapat tavaly az Európa Játékok döntőjében találkozott egymással, a spanyolok akkor 2-1-re nyertek.
A vereség ellenére éppen a középdöntő második fordulójában vált biztossá, hogy Gulyás István szövetségi edző együttese a további eredményektől függetlenül ott lesz a negyeddöntőben.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, I. csoport:
Spanyolország-Magyarország 2-0 (26-23, 27-22)

később:
Magyarország-Brazília 11.20
csütörtökön játszották:
Magyarország-Tunézia 2-0 (26-12, 20-18)
A szombati negyeddöntőbe a csoportok első négy-négy helyezettje jut.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2-0-ra legyőzte Tunéziát csütörtökön a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

A magyarok – akik a maximális négy pontot hozták magukkal a csoportkörből – legeredményesebb játékosa Gyene Norbert volt húsz ponttal, Kun Attila nyolc pontot szerzett.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2-0-ra legyőzte Tunéziát csütörtökön a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

A magyarok – akik a maximális négy pontot hozták magukkal a csoportkörből – legeredményesebb játékosa Gyene Norbert volt húsz ponttal, Kun Attila nyolc pontot szerzett.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Magyarország-Tunézia 2-0 (26-12, 20-18)
pénteken játsszák:
Magyarország-Spanyolország 3.30
Magyarország-Brazília 11.20
A negyeddöntőbe a csoportok első négy-négy helyezettje jut.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott Dániát is legyőzte a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán, ezzel megnyertette kvartettjét.

A szétlövésben 2-1-re megnyert, nagyon kiélezett mérkőzésen a magyarok – akik már korábban biztosították továbbjutásukat – legeredményesebb játékosa Csuka Balázs volt 16 ponttal.
A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán a második helyen végeztek, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok voltak.

Gulyás István szövetségi edző csapata a középdöntőben Brazíliával, Tunéziával és Spanyolországgal találkozik.

A vasárnapig tartó vb-n a csoportok első három helyezettje jutott tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.
“Boldogok vagyunk! Európát képviseljük, hiszen Európa regnáló legjobb csapata vagyunk. Ezért tessék úgy közlekedni a pályán, úgy élni és mozogni, hogy ezt lássa mindenki! Ma ebből voltak jelenetek a védekezésben, támadásban még mindig nem, továbbra is azt gondolom, hogy ott visszafogottabbak vagyunk” – idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

Hozzátette, tudták, hogy Nahaj Lászlótól jön a bravúr a szétlövésben a küzdelmes meccs végén. A tréner hangsúlyozta, ez volt az első olyan mérkőzésük, amilyeneket Európában minden alkalommal játszanak.
“Jó pozícióból mehetünk tovább, és ezt a fajta önbizalmat kellene képviselnünk a továbbiakban is, azt gondolom, hogy ez jó irány” – mondta Gulyás.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport:
Magyarország-Dánia 2-1 (17-18, 22-20, 9-6) – szétlövésben
korábban:
Magyarország-Ausztrália 2-0 (18-8, 24-10)
kedden játszották:
Magyarország-Omán 2-0 (17-12, 16-14)
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 4, Omán 2, Ausztrália 0