Szemtől szemben: Biró Zsolt vendége a Tóbiás Optika ügyvezetője

A Fáklya Rádió Cool-Túra című műsora hétről-hétre érdekes vendégeknek ad lehetőséget a beszélgetésre, a másik mikrofon végén pedig Biró Zsolt, a sokat látott újságíró-műsorvezető teszi fel a kérdéseket. Március 21-én este 8 órától a 75 éves Tóbiás Optika ügyvezetője, Tóbiás Krisztina lesz a meghívott. 

Emberi kapcsolatainkban legnagyobb érték a bizalom. A legtöbben így vagyunk ezzel akkor is, amikor különféle orvosok, szakemberek segítségét kell kérnünk. A bizalom pedig különösen fontos akkor, ha olyan hatalmas kincsről van szó, mint a szemünk világáról. Tehát szemorvost és optikust is úgy választ az ember, hogy abban teljes mértékig megbízhasson. 

Nos, ha valaki a Tóbiás Optikát választja, akkor a legjobb kezekbe kerül. Ugyanis olyan gazdag szakmai múlt van a családi vállalkozás mögött, amelyről napjainkban egyre kevesebben számolhatnak be. Tóbiás Krisztina, a Tóbiás Optika ügyvezetője örömmel fogadta Biró Zsolt felkérését, így biztosan roppant érdekes témák kerülnek elő a beszélgetés során. 

Többek között előkerül Pálvölgyi János neve is, aki a céget alapította és kiderül, mi köze is van a bifokális lencsékhez, amelyek forradalmi változást hoztak a szemüveg optikában. Sőt, arról is szó esik majd, hogy az 50-es évek végén, a 60-as évek elején már a kemény kontaklencse is elérhető volt a vállalkozásban, olyan pontos és gondos műhelyt sikerült ugyanis felépíteniük. Nagy tett volt ez akkoriban, hiszen a technikai fejlődés robbanása előtti időkről beszélünk, bár akkoriban még leginkább külföldön mutathatták be a terméket, amely annyira sikeres volt, hogy rangos szakmai elismeréseket sepertek be vele. 

A technikai fellendülés a 60-as évek végére tehető, amikor Tóbiás György, mint villamosipari, optikai és finommechanikai szakember került a családtagként a vállalkozásban, így a technológiai fejlődés előtt is megnyílt az út, s ezzel együtt tovább íródott a cég csodás története is. 

S ki más tudna erről a leghitelesebben mesélni, mint Tóbiás Krisztina, aki családtagként és ügyvezetőként is jelen van az immár 75 éve a szemüveges emberek szolgálatában lévő Tóbiás Optikában. Egy olyan helyen, ahol mindenki biztonságban, odaadó szakemberek gondoskodásában választhatja ki a számára legtökéletesebb szemüveget, vagy kontaklencsét. Abban is biztosak lehetünk, hogy Bíró Zsolt sok-sok olyan kérdést tesz fel Krisztinának, amely közelebb hozza hozzánk az optikusok – valljuk be – egy  kicsit misztikus világát… 

Hallgassátok a Fáklya Rádió Cool-Túra című adását március 21-én, este 8 órától www.faklyaradio.hu linkre kattintva, vagy akár nézzétek élőben a beszélgetést a twitch.tv/faklyaradio oldalon. Higgyétek el, most is hiba lenne kihagyni!