Szombaton tartották a 39. Vasi Vasembert Szombathelyen

Idén is megrendezésre került a Vasi Vasember triatlon verseny Szombathelyen. Az esemény gócpontjául változatlanul a Csónakázó tó, azon belül is a fedett uszoda parkolója és az ezzel szemben fekvő füves terület szolgált. Innét indultak a résztvevők, itt cseréltek felszerelést a különböző versenyszámokhoz és ide is futottak be.

A töretlen népszerűségű versenyen – a vasivasember.hu oldalon felüntetett nevezési lista alapján – 323 egyéni versenyző és 35 váltó indult el a győzelemért és a nagy tisztelettel járó címért.

A Vasi Vasember Szombathely ikonikus rendezvénye és ez nem véletlenül van így, ugyanis itt rendezték Magyaroszág első triatlon versenyét 1984-ben. Azóta a minden év júliusának második hetén megrendezendő esemény nem csak oszágszerte, de még Ausztriából, Szlovákiából, Svájcból is vonzza a profi és amatőr vesenyzőket egyaránt.

A versenyről:
A résztvevőknek a triatlon szabályai szerint három versenyszámot kellett leküzdeniük.

1450m méter úszás a Csónakázó tóban. Egy kört kellett megtenni a bójákkal kijelölt helyen.

40 km kerékpározás, melynek útvonala: Szombathely, Kenderesi u. – Bartók B. krt. – Rohonci út – Magyar László út – Kálvária út – Jókai út –  Külső Nárai u. – Nárai – Pornóapáti – Horvátlövő – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Bucsu – Szombathely, Dolgozók útja – Kenderesi u. Az útvonal közel 300 m szintkülönbséget foglal magába.

10 km futás, melynek útvonala: Versenyközpont – Kenderesi u. – Bartók B. krt. – Árpád u. – Múzeumfalu – Kenderesi u. – Versenyközpont. A résztvevőknek 4 kört kellett megtenniük.

Eredmények:
A versenyen hölgyek és urak egyaránt indulhattak, természetesen külön kategóriában.
A férfi abszolút kategóriát Badar Gergő (Veszprémi Egyetemi Sport Club) nyerte, aki 1:51:01 alatt teljesítette a fentebb olvasható távokat. Második helyen Berekméri Levente (FTC) futott be 1:55:46-es idővel. A bronzérmet pedig Zsebe Olivér (Budaörsi TK) nyakába akasztották, aki 2:02:53 alatt ért célba.

A női abszolút kategóriát Koronika Judit (Százhalombattai VUK SE) nyerte 2:13:06-es idővel, aki csapattársát, Soós Dorkát (Százhalombattai VUK SE) előzte meg. Dorka mindössze alig két perccel maradt le tőle. – Érdekesség, hogy az utolsó versenyszám (futás) harmadik, vagyis utolsó előtti köréig Soós Dorka vezetett, és Koronika Judit az utólsó, negyedik körben tudta saját javára fordítani ezt az állást. A harmadik helyen Csomor Erika, szintén a Százhalombattai VUK SE versenyzője futott a célba 2:19:43-es idővel.

A további eredményekről részletesen ezen az oldalon tájékozódhat.

Helyszíni képek:

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!


Képek: Helyszíni fotók: Varga Áron
Forrás: Helyszíni jelenlét, Szombathely.hu, Vasivasember.hu, Evochip.hu