Tiszavirágzás 2024 – infok itt!

Tiszavirágzás, ami a Tisza folyó mentén jelentkező, látványos és egyedülálló természeti jelenség. A Tiszavirágzás során milliószámra jelennek meg a folyó felszínén a Tisza egyedülállóan szép, fehér virágai, melyek valójában a tavaszi növények, főleg a tollas hínár (Nymphoides peltata) virágai. A jelenség általában május végén, június elején következik be, amikor a Tisza vize melegszik és a növények virágba borulnak.

Ez a jelenség minden évben számos látogatót vonz a térségbe, akik szeretnék megcsodálni ezt a természeti csodát. Az eseményt gyakran kiegészítik különböző programok és rendezvények, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még jobban élvezzék a tiszavirágzás varázsát.

Ha további információkat szeretnél az idei Tiszavirágzásról, érdemes lehet felkeresni az illetékes helyi turisztikai információs irodát vagy böngészni az interneten található friss híreket és programajánlókat a téma kapcsán.

Tiszavirágzás 2024

Mintegy két hónappal korábban, már április közepén észleltek néhány példányt a normális esetben júniusban rajzó tiszavirágokból.