Több ezer palack ivóvizet oszt szét Budapest legforgalmasabb csomópontjain a BKK

Több ezer palack ivóvizet oszt szét Budapest legforgalmasabb csomópontjain a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzat segítségével, hogy elviselhetőbbé tegyék a járókelők számára a hőséget. tudta meg az MTI

A BKK tájékoztatása szerint a vízosztást a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál tartják 11 és 14 óra között, amikor a hőség a legintenzívebb. Az intézkedés célja, hogy enyhítsék a járókelők és utazók hőség okozta nehézségeit és biztosítsák számukra a megfelelő hidratációt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a hőségriadó harmadfokú szintre emelkedett az egész országban, ezért a BKK is kiemelten fontosnak tartja a lakosság védelmét. Az ügyfélközpontokat kinyitották azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Bárki bemehet ezekbe az intézményekbe a nyitvatartási időben és a kihelyezett ballonokból is frissítheti magát.

A BKK arra kéri az utasokat, hogy mindig vigyenek magukkal vizet az utazás során. Emellett fokozott klímaellenőrzést rendeltek el a járatokon, és hangsúlyozták a járművezetőknek, hogy használják a klímaberendezést a utasok kényelme érdekében.

Az ivóvíz osztásán túl a BudapestGO alkalmazás is segíthet a hőség enyhítésében. Az alkalmazás a fővárosban található ivókutakat is feltünteti, így könnyen megtalálhatják az emberek a frissítő helyeket a városban.


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.