Tokaj by Night Run 2024 – infok, érdekességek

A Tokaj by Night Run 2024 egy izgalmas éjszakai futóverseny, amely 2024. június 28-án kerül megrendezésre Tokajban. A verseny távja 5 km és 10 km, és a Fesztiválkatlanban veszi kezdetét. A rendezvény célja, hogy bemutassa Tokaj éjszakai hangulatát és világítását, mindezt egy kellemes nyári esti futás keretében.

A Kelet-magyarországi régió egyetlen éjszakai futóversenyére már Nyugat-Magyarországról is többen neveztek. Tavaly a legtöbb versenyző Nyíregyházáról érkezett, idén is várják vármegyeszékhelyünkről és vármegyénkből jelentkezőket a szervezők.  A Tokaj by Night Run futásra óriási az érdeklődés már országhatáron túlról is, ezért a szervezők úgy döntöttek, idén limitálják az indulók számát. Érdemes tehát minél korábban bebiztosítani a helyet a sportos ám egyben turisztikai eseményre. Idáig közel 300-an neveztek, de még az utolsó két hónapban több száz nevezőt várnak az egyedi eseményre.

A táv 5 km és 10 km lesz, de sokan úgy tervezik, lesétálják a távot, hiszen itt erre is lehetőség nyílik! 2024.június 28-án éjszaka Tokajban a minden az éjszakai fényélményről szól majd. A természet ölelésében található Fesztiválkatlan nem mindennapi rajthelyszín lesz. A futóútvonalon pedig egy körön belül találkozik a múlt és a jelen, vagyis a futók áthaladnak a történelmi belvároson is, és a nemrégiben átadott, a Tokaji-hegyet megkerülő kerékpárút egy szakaszán is. A rendezvény egyik legkülönlegesebb része sokak szerint az Erzsébet királyné hídja lesz, amelyen a futók többször is áthaladnak majd. A nemzetközi futóversenyen kötelező lesz a fejlámpa viselése, de nemcsak ettől lesz ragyogó a tokaji péntek éjszaka.

A szervező Tetterő Egyesület különleges fellépőket is tartogat az estére, s természetesen díjazza majd a korcsoportok legjobbjait is. Ez egy igazi csapatépítő, éjszakai buli futás lesz az időmérős futóverseny mellett. Amatőröket, profikat, fiatalokat, időseket egyaránt várnak a szervezők.