Vádat emeltek egy pár ellen, akik elesett idős embereket tettek tönkre

Egy pár ellen emelt vádat a Pest Vármegyei Főügyészség, akik elesett emberek behálózva és kihasználva forgattak ki a vagyonukból.

A Pest Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a páros 2018-ban döntött úgy, hogy idős vagy szellemileg leépült, de vagyonnal rendelkező férfiak pénzét kívánják megszerezni. A pár női tagja látszólagos szerelmet színlelt a jóhiszemű áldozatoknak, ám ez csupán a terv része volt, hogy megszerezhessék az áldozatok vagyonát.

Az egyik sértettet a nő magához költöztette egy fóti házába, és a bűntását, aki valójában a párja volt, testvérként mutatta be a manipulált, idős áldozatnak. A közös élet ígéretével sikerült rávenniük a sértettet, hogy eladja ingatlanát, majd az így szerzett pénzt felélve a férfit saját házuk melléképületébe költöztették.

Miután a páros hozzéjutott az áldozat eladott ingatlanából befolyó összeghez, az idős férfival többet nem törődtek, az említett melléképületben gyakorlatilag fogvatartották és még a ház körüli munkák elvégzésére is kényszerítették. A sértett végül betegség következtében elhunyt.

A pár itt sem állt le, egy mentálisan visszamaradott sértettel 2019-ben hasonlóan jártak el. Sőt ebben az esetben még tovább is mentek, nem csak az idős férfi lakását csalták el, hanem a női vádlott feleségül is ment a sértetthez. Ráadásul a bűntásától született gyermeküknek is az idős, szellemileg sérült férfit jegyezték be édesapaként.

Az elkövetők ezúttal is házicselédként tartották áldozatukat, és még a nyugdíját is elvették tőle. Ráadásul a sértettet vevőként használták fel gépkocsi adásvételi szerződések megkötésekor, hogy ismerőseiknek ne kelljen átírási illetéket fizetniük. Ennek eredményeként a sértett ellen szabálysértési eljárás is indult. – derült ki ez is a közleményből

Az elkövetők több mint 27 millió forint kárt okoztak a sértetteknek, és ezért a Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellenük, többek között minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis vád vétsége miatt.


Indexkép: A kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI