Vas Vármegyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny – Ekkor jön a Győrvár Böllérfesztivál 2024

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérversenyt február 10-én. A rendezvényre nem csak a vármegyéből, hanem külföldről is érkeznek csapatok, akik a helyszínen levágott hízott sertésből készítenek különféle finomságokat.

Az érdeklődőket egész napon át várják a földi jók és a vidám programok. A finom falatok mellé a színpadon kulturális csoportok és mulatós zenekarok szórakoztatják a közönséget.

Íme néhány konkrét példa a fesztivál kínálatára:

A böllérversenyre benevezett csapatok olyan hagyományos magyar ételekből készítenek ételeket, mint a disznótoros, a hurka, a kolbász és a szalámi.
A fesztivál látogatói megkóstolhatják a helyi termelők finomságait, például a sajtokat, a mézet, a lekvárokat és a zöldségeket.
A színpadon fellépő kulturális csoportok néptáncot, népzenét és népszokásokat mutatnak be. A mulatós zenekarok pedig fergeteges hangulatot teremtenek a fesztiválozóknak.

A Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivál és Böllérverseny egy kiváló alkalom arra, hogy megismerkedjünk a helyi gasztronómiával és kultúrával. A fesztiválra mindenkit szeretettel várnak!

Programok:

06:00 Csapatébresztő és “disznóbúcsúztató” a nagy megmérettetés
08:00 Bomba Bulizenekar
10:00 Kemenesmagasi citerazenekar
11:00 AdHoc együttes
12:00 Megnyitó
12:30 Vas Megyei Nyílt – Pálinka és Párlat Verseny eredményhirdetése
13:00 Kármentő zenekar műsora
13:30 Rönkhúzás a Balogh Ádám utcán, bolond-esküvő a Szarvaskendi Zöld Küllő Egyesület bemutatásában
15:00 Triász
16:30 Eredményhirdetés, Tombola