Vizilabda bl döntő 2024 közvetités, végeredmény: Pro Recco – FTC-Telekom

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását: a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.

A magyar bajnok és kupagyőztes már három góllal is vezetett a harmadik negyed közepén, majd a zárónegyed második felét a Reccót erősítő Zalánki Gergő súlyos szabálytalansága miatt szinte végig emberelőnyben játszhatta le, de a játékvezetők segítették az olaszokat, akiknek a végén labdájuk volt az egyenlítéshez. Ekkor azonban a meccs legeredményesebb játékosa, a négy gólt szerző Dusan Mandic egy blokkal eldöntötte az összecsapást.

Az FTC – amely ezt megelőzően soha nem győzte le az olasz sztárcsapatot, öt vereség és egy döntetlen volt a mérlege – 2019 után története során másodszor hódította el a legrangosabb európai trófeát, Nyéki Balázs pedig első szezonjában vezetőedzőként rögtön triplázott.
Az FTC a teljes szezonját egyetlen vereséggel fejezte be, még a BL negyeddöntős körében Vámos Márton csapatától, az Olympiakosztól kapott ki.

Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő, Málta:
döntő:
FTC-Telekom Waterpolo – Pro Recco (olasz) 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4)

A Bajnokok Ligája fináléjába jutott Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint együttese ugyan sok hibával játszott, de főként mentálisan remek teljesítményt nyújtott a Novi Beograd elleni szerdai elődöntőben, a sorozat máltai Final Fourjában.

A BL történetében először fordult elő, hogy mindkét elődöntő ötméteresekkel dőlt el, a Recco ugyanígy jutott túl a Vámos Mártonnal felálló görög Olympiakoszon.

A pénteken 21 órakor kezdődő Pro Recco – FTC-Telekom Bajnokok Ligája-döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Vizilabda bl döntő 2024 közvetités