Vonatjegy gyerekeknek 2024-ben – infok itt!

A 2024-es évben a gyermekek és nagycsaládosok vonatjegy-kedvezményei jelentősen bővültek Magyarországon. Március 1-jétől a 14 év alatti gyermekek ingyenesen utazhatnak a MÁV és a Volán járatain. Ugyanez a kedvezmény vonatkozik a 65 év felettiekre is. A 14 és 25 év közötti fiatalok 50%-os kedvezményt kapnak, és számukra a vármegyei vagy országos bérletekkel még kedvezőbbé válik az utazás​ (MÁV-csoport)​​ (Minimatiné)​.

A 6 évesnél fiatalabb gyermekek felnőtt kíséretében díjmentesen utazhatnak, ha nem foglalnak el külön helyet. A 6 és 14 év közötti gyermekek 50%-os kedvezménnyel utazhatnak bármely viszonylatban korlátlan számban. Az óvodás csoportok számára legalább 10 fő esetén 90%-os kedvezmény érhető el, valamint minden 10 gyermek után 3 kísérő is jogosult a kedvezményes jegyre​ (SzamoldKi.hu)​.

A nagycsaládosok (legalább 3 gyermekkel utazó 1 vagy 2 szülő) szintén 90%-os kedvezményt kapnak valamennyi családtag számára. Ezen kívül a családi kedvezmény keretében a felnőtt kísérők (1 vagy 2 fő) 33%-os kedvezménnyel utazhatnak, ha egy vagy több 18 év alatti gyermeket kísérnek​ (MÁV-csoport)​.

A kedvezményekkel kapcsolatos további részletek és a jegyvásárlás lehetőségei a MÁV hivatalos oldalán érhetők el​ (ProfitLine.hu)