Az UNICEF segíti, hogy a fiatalok hallathassák véleményüket a klímavédelemről

2023. október 7-én másodszor rendezi meg az UNICEF Magyarország az ifjúsági “klímacsúcsot” a Klímahősök néven futó edukációs, gyermekrészvételi programsorozatában. Az eseménynek a fővárosi Eötvös 10 Művelődési Ház ad majd helyet.Az érdeklődő fiatalokat előadásokkal, beszélgetésekkel várja a szervezet, valamint a témában jártas szakemberek, az üzleti világ képviselői és közismert médiaszereplők, véleményvezérek is. Az előadók a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodásra fókuszálnak az októberi programon.

Hiteles információk és véleménycsere

Az ifjúsági klímakonferencia célja, hogy a résztvevő fiatalok hiteles információkat kaphassanak a klímaváltozásról. Az előadásokon személyesen is kifejezhetik véleményüket a jövőjüket érintő döntésekről. – adott hírt az eseményről az MTI az UNICEF Magyarország ma kiadott közleménye alapján.A konferencia a 4 elem által megihletve a Tűz, Víz, Föld és Levegő elnevezésű termekben zajlik majd. A Tűz teremben az energia- és erőforrás-menedzsment, a Víz teremben a vízkérdés, az egészséggel és az emberi jóléttel kapcsolatos témáké lesz a főszerep, míg a Föld teremben a hétköznapi életben megvalósítható megoldások kerülnek elő, a Levegő teremben pedig a klímaszorongásról, az ember és természet kapcsolatáról, és a klímaváltozáshoz kötődő lelki és pszichológiai vonatkozásokról lesz szó szakértők vezetésével.Az UNICEF klímaváltozással kapcsolatos ifjúsági programja

Egy 2022-es felmérés adta az ötletet

Az UNICEF Magyarország 2022. nyarán felmérést végzett a magyar fiatalok körében a klímaváltozással kapcsolatos hozzáállásukat középpontba állítva. A megkérdezettek 90%-áról derült ki, hogy szorongást érez a klímaváltozás miatt. Többségük véleménye szerint kevés a megbízható információ, és a fiatalok kimaradnak a jövőjüket érintő diskurzusból.UNICEF MagyarországEgy figyelemfelkeltő adat a felmérés eredményéből, hogy a magyar fiatalok 75%-a személyesen, akár áldozatok árán is kész lenne tenni a klímaváltozás következményeinek mérsékléséért. Az Unicef Magyarország Klímahősök elnevezésű programja erre reagálva indult útjára, lehetőséget adva a fiataloknak hiteles információkhoz jutni, kifejezni véleményüket, és aktivitásba fordítani a tehetetlenségben megélt negatív érzéseiket.
Ajánló, ezt olvasta már?
Kövesse az Imprexet Facebookon is!
Indexkép:  UNICEF Magyarország Forrás:  MTI
Az Imprex hírportál csupán 6 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről. Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.