Emberkereskedelem és kényszermunka vádjával fogtak el egy férfit és idős édesanyját

Emberkereskedelem és kényszermunka vádjával indított eljárást a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 43 éves férfival és 66 éves anyjával szemben.

A szerdán közzétett közlemény szerint a rendőrök a hétfői napon fogták el az elkövetőket, akiket azóta őrizetbe vettek és a letartóztatásukat is kezdeményezték.

A nyomozás jelenlegi eredményei alapján kiderült, hogy a 43 éves férfi közel 15 évvel ezelőtt ismerkedett meg a későbbi sértettel. Tudván, hogy a sértett nehéz körülmények között él, lakhatást és munkát ígért cserébe az ellátásért. Ám mindezt nem jó szándékból tette.

A sárbogárdi házban a sértettnek a háziállatok gondozásáról kellett gondoskodnia, ám munkaadói egy istállóba kényszerítették, ahol még vezetékes víz és fűtés sem állt rendelkezésére. A hideg téli hónapokban csak az állatok testhője biztosított némi meleget számára, tisztálkodási lehetőségét pedig egy kerti kút szolgáltatta.

Az elkövetők nem csak bezárva tartották, de rendszeresen bántalmazták és megfélemlítették a férfit, ráadásul a telket sem hagyhatta el, ami miatt több mint egy évtizeden keresztül nem mert elmenekülni.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.
    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.