Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten

Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten kedden. A János-hegyen mindössze 24,8 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet éjszakaáll az Országos Meteorológiai Szolgálat friss beszámolójában, mely szerdán jelent meg honlapjukon.

A jelentés szerint kedden az egész Kárpát-medencében meleg, fülledt levegő uralkodott, ami egész nap érezhető volt. Az éjszakai órákra se hűlt le jelentősen az idő, a hőmérséklet több helyen meghaladta a 20 Celsius-fokot, ami a trópusi éjszaka kritériumainak feleltethető meg.

Az adatok szerint Budapesten, a János-hegyen csupán 24,8 Celsius-fokra süllyedt le a hőmérséklet, ezzel új napi minimum-hőmérsékleti rekord született. Ugyan ezen a napon, 2000-ben, Budapest belterületén jegyeztek fel 23,6 Celsius-fokos szélsőértéket.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.